Ca la noi, la nimeni – Absurdistanul tehnocraţilor

361

Aproape cu fiecare zi ne convingem că oricât l-am preţui pe primul ministru Dacian Julien Cioloş şi el ne dezamăgeşte. Membrii cabinetului său, acel „Guvernul meu” în accepţiunea preşedintelui Klaus Werner Iohannis, fac gafă după gafă. Iar lui nu-i pasă! Faţă de declaraţiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care constată că importăm prea multe produse alimentare şi, mai grav, s-au scos din România ultimilor ani 35 miliarde de euro, fără a avea competenţe pe acest domeniu al infracţionalităţii financiar-bancare, primul ministru Cioloş se mulţumeşte să afirme că ministrul Agriculturii n-a avut mandat şi trebuie să-şi asume declaraţia.
Perfect, dar a asuma înseamnă a demisiona, după cum explică profesorul universitar Cristian Pârvulescu, Preşedintele „Pro Democraţia”. Numai că Musiu Cioloş dezminte zvonurile că după Paşti ar intenţiona să-i demită ori să-i oblige pe miniştri de la Muncă şi Agricultură. Între timp, pretinsul tehnocrat Achim Irimescu o dă la-ators şi pretinde că afirmaţia cu cele 35 de miliarde dispărute din ţară ar fi o metaforă! Oare ştie ce-i aceea o metaforă?
Pe ministrul Muncii, Anca Costea, vinovată că n-a pregătit Legea salarizării unice a bugetarilor, însuşi Dacian Julien Cioloş anunţase că-i supărat. Şi în cazul ei, dar şi în acela al ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, primul ministru ne-a lămurit. Nu-i dă afară! Eu am încă dubii că acest „Guvernul meu” are intenţia de a creşte salariile bugetarilor, cum ar fi firesc, prin apariţia unei Legi clare a salarizării unice. O asemenea lege, fie ea şi adoptată în etape, ar deranja companiile multinaţionale, care-ar fi obligate şi ele să crească lefurile de mizerie ale sclavilor români pe moşia lor.
Mai zilele trecute, aflasem că Vasile Dîncu viceprim-ministrul ar fi fost înaintat în grad, pe şest. Nimic nu ne mai miră într-o pretinsă democraţie ce nu-i chiar deloc transparentă. Domn profesor Dîncu n-a scos o vorbă despre creşterea alocaţiilor pentru copii şi a unor indemnizaţii pentru mamele cu mulţi copii. N-a zis nici măcar că nu sunt bani. În schimb, ieri a zis o trăznaie: „Pensiile speciale pentru aleşii locali nu sunt un lux!” Ei, în acest caz, a recunoscut că nu sunt bani.
Impertinenta Raluca Prună, ministru al Justiţiei de conjunctură, trimisă de cei de la Bruxelles să nenorocească ţara a pomenit şi ea de un lux: „Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi (drepturile omului, n.m. I.P.) este un lux teoretic”. Ieri, în şedinţa Camerei Deputaţilor, unde s-a dezbătut şi supus la vot moţiunea simplă introdusă de 53 de parlamentari ALDE şi UDMR (în sală lipsind deputaţii PNL şi PSD!!!) a avut tupeul să susţină că declaraţia i-ar fi fost scoasă din context. Mai demn, deputatul UDMR, Mate Andras a declarat: „Dacă îşi menţine această opinie, eu cred că doamna ministru greşeşte enorm. Înainte de 1989, nu reţin ca Nicolae Ceauşescu să fi exprimat aşa ceva. Este foarte, foarte periculoasă această declaraţie a doamnei”.
*
Se ştie că preşedintele Klaus Werner Iohannis l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze România. Probabil că în pregătirea acesteia, Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a ajuns şi el pe la Vatican. Unde-a propus, în nume propriu şi personal o administrare comună a Vaticanului şi a statului român, guvernat de tehnocraţi, asupra Bibliotecii Batthyaneum de la Alba Iulia. Plus două expoziţii la Vatican, cu documente ale statului român deţinute de bibliotecă, printre care şi valorosul Codex Aureus, başca vreo 1.650 de manuscrise medievale occidentale. Cine va garanta că acele exponate se vor mai întoarce în România?
ION PREDOŞANU

P.S. Acelaşi Guvern incompetent vrea să exproprieze cu forţa locuitorii satului Runcurel, din Gorj. Prin Hotărâre de Guvern stabilindu-se un preţ ridicol de 60 de bani pe metru pătrat. Oamenii au fost ameninţaţi că vor fi scoşi cu mascaţii dacă nu pleacă de bună voie… nicăieri. Şi mai spuneţi că în România e democraţie! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here