Burlan, Trotea şi Daviţoiu, trecuţi la cizme

541

Constituirea şi apoi aprobarea noii organigrame a Complexului Energetic Oltenia(CEO) a provocat schimbări importante în structura de conducere a Diviziei Miniere, foştii directori pedelişti din minerit şi energie fiind trimişi acum în producţie. Este şi cazul lui Daniel Burlan, fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a lui Tiberiu Trotea, fost director general al Complexului Energetic Rovinari şi a lui Gheorghe Leşu Daviţoiu şi el fost director la CE Rovinari şi, în final, la EM Rovinari, care au fost transferaţi, de la începutul acestei luni, cu serviciul, la Cariera Peşteana. Cei trei au trecut în subordinea directorului Alexandru Braia care i-a trimis deja în producţie, Daviţoiu încălţând, din start, cizmele de cauciuc în timp ce Burlan, mai comod, a intrat imediat în concediu.

Dacă până luna trecută Burlan, Trotea şi Daviţoiu erau fie directori fie consilieri ai unor directori din CEO, din aprilie cei trei au fost transferaţi la Unitatea Minieră de Carieră Peşteana, pentru a-şi profesa meseriile de bază, adică cele de ingineri. Burlan a fost trecut astfel în subordinea Serviciului Mecanic, deşi a intrat rapid în concediu medical, supărat că Peşteana se află mai departe de Motru, localitatea sa de domiciliu, Trotea la Producţie iar Daviţoiu la Investiţii şi Exproprieri. De altfel, Daviţoiu a fost primul care s-a pliat pe locul de muncă, ieri fiind văzut la Peşteana direct în cizme de cauciuc, asta în timp ce Trotea nu a renunţat la costum. Cei trei fac şi muncă de birou dar şi activitate, în special, în teren asta deoarece managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a anunţat că vrea să trimită o parte importantă din TESA în producţie, excepţie nefăcând nici foştii “generali” mutaţi toţi în subordinea liberalului Alexandru Braia.

Directorul Braia, mutat şi certat
Deşi directorul Alexandru Braia a fost promovat la Roşia şi mutat apoi la Peşteana, din motive încă necunoscute, acesta nu a scăpat de mustrarea şefilor care l-au certat la începutul acestei săptămânii pentru nerealizările celor care au condus unitatea înaintea sa. Braia, un profesionist de altfel, şi-a văzut în continuare de treabă deşi locul pe care îl conduce atârnă ca o piatră de moară în balanţa Diviziei Miniere.
Braia nu este singurul director poziţionat diferit în ochii şefilor de la CEO, Constantin Creţan, directorul adjunct de la Cariera Lupoaia, având o soartă similară, ambii fiind în mod deloc întâmplător liberali la carnet.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here