Berzele au sosit, portocaliii nu pleacă!

426

foto predo 2În ziua sfântă şi nelucrătoare, de astăzi, a Izvorului Tămăduirii, vă pot oferi o veste bună. Şi una rea. Cea bună se referă la minunatul fapt, de primăvară deplină, pe care eu l-am văzut abia ieri. Călătoream spre Târgu Jiu şi, la marginea unei pădurici de lângă Leleşti, fosta mea colegă din şcoala generală Peştişani, hobiţanca Gheorghiţa Anghelescu, şi ea uimită şi bucuroasă, chiar zâmbitoare şi fericită, mi-a arătat un cârd de berze.

AN BOGAT. Cu ochii ei ageri, le-a şi numărat. Şaptesprezece păşeau ţanţoş pe iarba de un verde crud şi numai una zbura, într-un zbor planat, dorind să se alăture suratelor. Mirat, întreb cum de-a izbutit să le numere aşa repede, din goana maşinii. Ei bine, le-a numărat din doi în doi, completând că atunci când vezi pentru prima oară multe berze va fi un an cu rod bogat. Ne-am bucurat împreună şi vă propun să credeţi în înţelepciunea populară. A ţăranului gorjean din Hobiţa Titanului Brâncuşi. DEMIS.I.E.

Blejnar, ripostă MeReU. Guralivul combinator ex-şef al ANAF, Sorin Blejnar, pierdu lamentabil şi extrem de profitabil cârma unei instituţii/autorităţi de care nu era capabil. Fiind portocaliu până-n măduva oaselor, cel supranumit Naşu’ Mare, scăpă de pârnaie şi se alese cu o altă demnitate publică nedemnă de un ins cu renumele lui. Cică, vezi Doamne, se retrăsese de bună voie din fruntea ANAF întrucât obiectivul cu fabuloasa sumă ce i se ceruse s-o scoată din enorma evaziune fiscală românească, crescută exponenţial de când cu regimul băsesciano-bocisto-MeReU. Ex-ul spion şef i-a dat peste nas-bot cu replica: „E prima oară când aud că obiectivul pe care i l-am cerut ar fi nerealizabil”. Şi totuşi, Blejnar, zis Naşu Mare, promite să se ia de marile averi. Cu siguranţă, clientela portocaliilor va fi excepţia de la regulă. Dintre excepţii îi putem enumera pe vameşii arestaţi şi făcuţi scăpaţi, ca şi agoniseala lui Puiu Popoviciu, insul la fel de arestat şi scăpat, pe banalul motiv că i-ar fi dăruit o viluţă prin Băneasa notăriţei Ioana Băsescu, pentru merite încă neştiute. Gest ce i-a permis să-şi (re)câştige libertatea ameninţată de portăreii regimului portocaliu. Nimeni n-o va întreba nici pe EBA de unde-a strâns 900 milioane de euroi cu cât a cumpărat ditamai viloiul cu patru sau şase etaje din Parisul contaminat cu marea iubire SIDA şi nu!

PDL se curăţă. De tot! Disperatul şi demagogul Emil Boc s-a trezit iar vorbind gura fără el. Pozează într-un lider super-optimist şi bate câmpii cu recunoscuta-i graţie: „E bine că partidul se curăţă…” Aşa grăit-a când aflase de plecarea din PDL a senatoarului Mihaela Popa, care-a aterizat în PNL. Deci la USL-ul ce deţine acum majoritatea la Senat. Cu asemenea cugetări, de Gâgă Leader Portocaliu, ne putem aştepta ca PDL să se cureţe de tot. Şi ar fi tot bine. Abia aşteptăm.

P.S. Ne-am lămurit, portocaliii nu pleacă toţi odată. Cine-a văzut câine să plece de la măcelărie?! Doar, aşa, pe rând. Se răresc. Ultimul va stinge lumina. Care nu mai vine de la Răsărit, dar nici de la Marele Licurici (I. Predo)

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here