Berlusconi a vorbit cu o româncă la funeraliile victimelor din Sicilia

400
Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a fost huiduit la funeraliile victimelor intemperiilor din Sicilia, în timpul ceremoniei fiind văzut în compania unei tinere avocate românce căreia i-ar fi promis ajutor pentru repatrierea unei victime românce, relatează La Stampa.

Silvio Berlusconi a mers la Messina pentru a participa la funeraliile victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse săptămâna trecută în provincia siciliană. Cel puţin 28 de persoane au murit şi opt sunt date dispărute în urma calamităţilor de săptămâna trecută.
Premierul a ales să intre în Domul din Messina pe o uşă laterală, aşezându-se alături de preşedintele Senatului, Renato Schifani, de ministrul Justiţiei, Angelino Alfano, şi de liderul grupului democrat (de opoziţie) din Senat, Anna Finocchiaro.
Berlusconi a evitat orice întâlnire cu jurnaliştii cu ocazia vizitei în Sicilia, dar, într-un interviu acordat înaintea ceremoniei, promitea o reconstrucţie rapidă a caselor distruse, după modelul aplicat în cazul seismului produs în aprilie în L’Aquila. „Guvernul şi eu personal vom fi alături de populaţia afectată şi vom colabora îndeaproape cu preşedintele regiunii, Raffaele Lombardo. Vom face totul cât mai repede”, a promis Berlusconi în interviul acordat ziarului Gazzetta del Sud.
În liniştea din catedrală, după aplauzele acordate arhiepiscopului, un pensionar s-a repezit la Berlusconi şi a strigat: „Silvio, salvează-ne. Te rugăm să reconstruieşti Italia, eşti singurul care poate face asta!” Apoi Berlusconi a dat mâna cu mai mulţi cetăţeni şi a promis din nou că reconstrucţia se va realiza rapid.
La finalul slujbei, Berlusconi a fost văzut în compania unei tinere avocate românce care anterior spusese „Tatăl nostru” în limba română în memoria menajerei românce Monica Balascuja, 48 de ani, una din victimele calamităţilor.
„I-am cerut lui Berlusconi susţinere pentru construirea la Messina a unei şcoli în vederea formării profesionale a menajerelor şi el s-a oferit să ne ajute inclusiv pentru repatrierea corpului victimei, dat fiind că familia nu are această posibilitate”, a explicat avocata Elena Simona Ceauş.
La final, Berlusconi a ieşit din catedrală pe uşa principală, fiind însă huiduit de zeci de persoane care aşteptau afară şi care i-au strigat premierului: „Plecaţi criminalilor, e doar vina voastră”. Huiduielile au continuat până ce Berlusconi a urcat în maşina care îl aştepta.
Selecţie după Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here