Băsescu, la mâna păcăliţilor!

448

Odată cu părăsirea precipitată a Palatului din Dealul Cotrocenilor, suspendatul preşedinte Traian Băsescu şi-a început campania electorală. La care are dreptul, ajutat de eminenţele (gri)cenuşii Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu. S-or mai adăuga şi alţi liderii portocalii, viitori clienţi ai Staţiunii de odihnă Rahova. Până atunci mai e. Să sperăm că nu mult.

Încă de marţi seara, Traian Băsescu şi-a vizitat noul sediu de campanie. Cu o Dacie Logan albastră, din portbagajul căreia le-a dat jurnaliştilor apă şi pungi cu fructe. Deocamdată, nu mai confiscă-fură telefoane mobile şi nu le mai face pe reprezentantele mass-media “ţigănci împuţite”. Forţat de împrejurări, pare-se că şi-a mai îmbunătăţit niţel limbajul. E puţin mai jovial şi mai nesigur.
Nu întâmplător, stimabilul a angajat într-un singur an 3.000 de procurori, a desfiinţat 3.000 de şcoli şi 300 de spitale. Iar pe doctori i-a poftit să-şi caute de lucru în UE. Populaţia României poate să sufere. De foame, de lipsa educaţiei şi de subfinanţarea sistemului sanitar. Cu lefuri mici şi pensii şi mai minuscule, iar ţara cu o datorie externă record! Procuroarea plagiatoare Generală Laura Codruţa Koveşi urla ieri, ca din gură de şarpe, contra primului ministru Victor Ponta. Căruia i-ar fi fost interceptate convorbirile telefonice. De cine? De procurorii lui Traian Băsescu. Uneltele sale de tortură – Daniel Morar şi Laura Codruţa Koveşi – fiind la datorie. Şi apărându-şi posturile cu dinţii!
Început acum vreo opt ani, războiul lui Traian Băsescu împotriva întregului popor trebuie să aibe un sfârşit. Oricât de mult s-ar căzni domnia sa să ne păcălească iarăşi. Vremurile lui « Să trăiţi bine ! » au apus demult. Cine-l mai crede. Din portocalii, slugile lui au trecut la verde crud şi tot au pierdut alegerile locale. Acum se cred albi, adică puri! Mai nou, Traian Băsescu – prezentat ca Marele Alb – umblă în albastru. Căci şi situaţia sa îi albastră rău de tot.
Un mucalit şi suspicios mă-ntreabă: “Şi dacă nu scăpăm de el?” Atunci, zic eu, ca şi în cazul altora realeşi ca primari – fie din pârnaie, fie cu o droaie de dosare penale – chiar ne merităm soarta. Totuşi, la atâta mulţime aflată în tot felul de suferinţe este greu de închipuit că nu s-or strânge 9 milioane de votanţi care să nu-l mai vrea! Aşa cum ne cere Curtea Constituţională a României! Pe 29 iulie, fie caniculă au ba, lumea va ieşi la urne. O singură dată. Că în stradă, la proteste şi mitinguri au ieşit cu miile şi pe ger.
P.S. Cu toate că are multă treabă acasă, adică în ţară, primul ministru Victor Ponta s-a dus de ieri la Bruxelles, apoi la Berlin şi la Paris ca să oprească dezinformarea grosolană şi îngrozitoare cu suspendarea lui Traian Băsescu, clocită de clevetitori precum parşiva de Monica Macovei sau bolnavul închipuit căruia în 2004 i s-a spus, plângând, “Dragă Stolo!”
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here