Baruri amendate cu 10.000 de lei

1264

Două baruri din județul Gorj au fost amendate în pragul sărbătorilor de Paște de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.
Una dintre cârciumi a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru desfășurarea activității de alimentație publică într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar şi pentru siguranța alimentelor.
Și în cel de-al doilea caz a fost dată tot o amendă de 10.000 de lei, întrucât spațiul destinat desfășurării activității de bar nu era igienizat corespunzător, iar fișa de aptitudine a angajatului nu a fost prezentată.
În timpul controalelor efectuate în ultima săptămână, DSVSA Gorj a aplicat 13 sancțiuni contravenționale, reprezentând cinci avertismente scrise și opt amenzi în cuantum de 35.500 de lei.
Sancțiunile au fost date unor operatori și persoane fizice din localitățile Bâlteni, Căpreni, Fărcășești, Hurezani, Plopșoru, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu și Urdari.
Avertismentele scrise au fost împărțite proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru înstrăinarea de animale fără a solicita documente de la medicul veterinar de liberă practică împuternicit. Un alt fermier a fost amendat cu 1.500 de lei pentru deținerea de animale neidentificate și neînregistrate.
În plus, patru farmacii veterinare au fost sancționate cu câte o mie de lei fiecare pentru eliberarea de produse medicinale veterinare fără prescripție medicală.
O amendă mare, de 10.000 de lei, a fost dată și la un magazin de furaje, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor de nutriție pentru animale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here