Bârcă dă primul miliard pentru fosta clădire a Petrom din Turburea

272

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, va achita astăzi primul miliard de lei vechi pentru achiziţionarea clădirii Petrom din localitate. Edilul mai are de achitat alte 3 miliarde pentru clădirea care are 30 de camere şi un teren de 10.000 de mp, asta deoarece intenţionează să înfiinţeze în incinta acesteia un cămin de bătrâni. Primarul susţine că a fost ajutat în demersul său de către deputatul PSD, Scarlat Iriza şi de către senatorul PSD, Toni Greblă.

Patru miliarde şi două sute de milioane de lei vechi costă achiziţionarea fostului sediu al Petrom din Turburea, de către primăria localităţii, în vederea înfiinţării aici a unui cămin de bătrâni. Deja un miliard de lei vechi vor ajunge astăzi în conturile societăţii, Ion Bârcă, primarul din Turburea, anunţând că a bătut palma cu foştii proprietari şi că azi va plăti prima tranşă din banii conveniţi pentru achiziţionarea clădirii. “Joi voi achita primul miliard la Petrom pentru fostul sediu al societăţii şi pentru terenul de un hectar aferent. Facem acest efort financiar deoarece vrem să realizăm acolo un cămin de bătrâni. Cam 30 de vârstnici ar putea fi beneficiarii acestui cămin, care are suprafaţa necesară desfăşurării unei astfel de activităţi cu caracter social”, a declarat Bârcă.

Iriza şi Greblă, sprijin pentru Bârcă
Primarul nu îşi arogă însă meritele acestei investiţii de mare perspectivă pentru localitate, mai ales că la Novaci autorităţile locale fac tot posibilul să închidă căminul de bătrâni, ci susţine că cei care se fac “vinovaţi” de demararea acestui proiect sunt Scarlat Iriza, deputat, şi Toni Greblă, senator.
Clădirea pe care o achiziţionează Primăria Turburea are două etaje şi se află în spatele instituţiei înspre gară. Tot aici, se află şi o cantină, de 300 de locuri, preluată prin aceeaşi metodă de către autorităţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here