Bani pentru proiectele primarilor gorjeni prin Programul „Anghel Saligni“

1242

Vești bune pentru localitățile din județul Gorj vin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligni“ a fost alocată județului suma de 1.170.506.692 lei pentru cele 159 de proiecte întocmite de edilii celor 70 de localități.

„La nivelul județului Gorj au fost depuse de către unitățile administrativ-teritoriale 159 de proiecte pe Programul „Anghel Saligni“, iar, până la finalul acestei săptămâni, va fi finalizată evaluarea lor. Fiecare localitate va beneficia cel puțin de finanțarea pentru un proiect care este prioritar, opțiunea fiind exprimată de fiecare edil, chiar dacă au înaintat mai multe propuneri de finanțare. Vor fi afișate proiectele care obțin finanțare“, a anunțat Dragoș Drăghescu, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Administrațiile publice locale au avut posibilitatea să depună până la data de 26 aprilie a.c. proiecte pentru apă și canalizare, drumuri și poduri.
Din suma de peste 1, 170 miliarde lei care revine Gorjului, circa 500 de milioane vor fi alocate investițiilor din domeniile apă și canalizare, iar aproximativ 670 milioane de lei vor fi cheltuite pentru implementarea proiectelor ce vizează lucrări de investiții la drumuri și poduri. Bugetul total al Programului la nivel national este de 52,5 miliarde lei repartizat după cum urmează: 22,5 miliarde lei pentru categoriile de investiții alimentări cu apă și stații de tratare a apei și sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale; 30 de miliarde lei pentru categoriile de investiții drumurile publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respective drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților și poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale, inclusiv pentru biciclete și trotinete electrice. Dragoș Drăghescu, fost consilier județean din partea PSD în Consiliul Județean Gorj, a fost propulsat la data de 22 februarie a.c. în funcția de subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Chiar dacă are ca atribuții programele de cooperare transfrontalieră între România și Ucraina și între România și Republica Moldova, reprezentantul Gorjului în Ministerul Dezvoltării a declarat că menține contactele cu primarii din județ, oferindu-le informațiile solicitate de către aceștia despre programele aflate în derulare pentru a fi, astfel, la curent cu stadiile în care se află proiecte înaintate spre finanțare. Lista cu proiectele validate va fi anunțată în scurt timp, a mai anunțat subsecretarul de sat, Dragoș Drăghescu.
Manuela Negru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here