Bălăşoiu şi-a angajat fiul, nepotul şi cumnatul în CEO

1272

Directorul general al Complexului Energetic Craiova(CEO), Constantin Bălăşoiu a făcut şi el apel la nepotism, nelimitându-se la a politiza excesiv noua structură energetică, spun propriii săi subalterni care au trimis la Gorjeanul o nouă scrisoare deschisă. Nu numai sforile pe care le-ar fi tras Bălăşoiu în a-şi plasa în locuri călduţe fiul, cumnatul şi nepotul totodată fin, sunt explicate prin intermediul epistolei ci şi promovarea de care au avut parte unii dintre salariaţii susţinuţi politic sau pe grade de familie în unitatea energetică de la Turceni.

Ajuns la cârma CEO, în plină epocă pedelistă, fiind susţinut de sindicalistul Marin Condescu şi având girul fostului ministru “portocaliu” al Ministerului Economiei, Ion Ariton, Constantin Bălăşoiu este un fel de “Albă ca zăpada” cu care s-a procopsit noua structură energetică. Faptul că nu a urmat deloc cerinţele USL, bazându-se strict pe promovarea propriilor oameni de la Craiova pe funcţii a fost demonstrate deja de Gorjeanul prin publicarea conţinutului Hotărârii cu nr. 1 a Directoratului CEO, structură condusă de însuşi Bălăşoiu şi de directorii puşi de acesta pe funcţii, după ce respectivii au fost înmatriculaţi până nu demult în conducerea Complexului Energetic Craiova. Dar câte ar fi făcut Bălăşoiu până să ajungă să conducă energia din două judeţe Gorj şi Dolj, se dezvăluie, treptat, abia de acum înainte.

Economist de Turceni, nepot şi fin al lui Bălăşoiu
“Pentru a crea acestă unitate domnul director Constantin Bălăşoiu, a angajat pe timpul ministrului Ariton, pe cumnatul acestuia la sucursala Craiova. Mai menţionăm că Bălăşoiu mai are angajat şi pe fiul său la sucursala Craiova ca şi pe nepotul său, Mătuşoiu Cristi, detaşat de la Turceni, la aceeaşi sucursală. Probabil datorită acestui fapt, Bălăşoiu tolerează atât de multe nereguli la Complexul Energetic Oltenia”, se precizează în a doua scrisoare trimisă de “Salariaţii CEO”, cotidianului Gorjeanul. Cert este că, nepotul lui Bălăşoiu, Cristin Mătuşoiu a lucrat până nu demult la CE Turceni. Acesta era economist şi presta la Finaciar şi Audit în cadrul fostei unităţi energetice. Toată lumea ştia că Mătuşoiu este nepotul lui Bălăşoiu, cum se ştia că Bălăşoiu este şi naşul lui Mătuşoiu. Respectivul, pe linia de rudenie, a fost cu adevărat transferat de la Turceni la Craiova, şforile necesare fiind trase de “imaculatul” Bălăşoiu. În ce priveşte angajarea lui Mătuşoiu aceasta nu s-a realizat recent, el devenid salariat al CE Turceni pe vremea în care unitatea era condusă de Ion Marin.

Şefi fără experienţă
“Bălăşoiu a pus şefi în funcţii fără subaltern, precum pedelistul Roşianu Gheorghe, a pus şefi care nu au mai lucrat în domeniul respectiv nici măcar o oră cum este cazul doamnei Iovan Ioana, şef Birou Control Financiar de Gestiune, cu facultăţi făcute în timpul serviciului, iar alţii sunt daţi la o parte, cu o vechime în control de peste douăzeci de ani”, se mai precizează în cuprinsul scrisorii. Cazul pedelistului, promovat de penalul Ionel Manţog, Gheorghe Roşianu, vi l-am prezentat şi la prima scrisoare a nemulţumiţilor de la CEO, dând dreptate celor care au avut curajul să facă publice aceste promovări incorecte. Reamintim încă o dată că Gheorghe Roşianu a fost de altfel un simplu electrician, an de zile la Secţia PRAM. Pentru că a trecut în PDL, şi între timp a absolvit o facultate particulară de ştiinţe economice, Roşianu a fost promovat în urmă cu vreo doi ani de pedelistul Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane al CE Turceni, pe funcţia de economist. Mai mult, prin Ionel Manţog, absolventul fost electrician a fost promovat economist la Corpul de Control. Roşianu era în cărţi pentru o nouă funcţie în CEO. Ioana Iovan a avut însă şi ea o promovare spectaculoasă, aceasta fiind anterior în CEO un simplu tehnician la Prognoze şi la Direcţia Tehnică a CE Turceni. Ce făcea mai precis Iovan la muncă? Din spusele colegilor spăla ceştile de cafea ale şefilor şi făcea pontajul. Cam atât. Cu toate acestea, pentru meritele deosebite consemnate, Ioana Iovan a fost pusă şefă a Biroului Control Financiar de Gestiune al Sucursalei Turceni a CEO.

“Udrea”, pusă şefă
“Nu putea să lipsească de la împărţirea posturilor nici sindicalistul Iovan, cumnata sa cu studii economice nefinalizate, şef serviciu personal sucursală şi fiul şef serviciu administrativ”, se mai precizează în cuprinsul scrisorii. De altfel, cumnata lui Iovan, numită de colegi drept “Udrea”, era şef serviciu personal învăţământ, asta şi urmare a apropierii ei de unii lideri ai PDL Gorj. Blonda de la Turceni a fost pusă astfel şefă personal pe sucursală, faptul că e cumnata lui Iovan fiind, evident, un avantaj pentru respectiva, spun aceiaşi angajaţi.

Soţi şi soţii, şefi şi şefe
În cuprinsul celei de-a doua scrisori se menţionează, din nou, faptul că la Turceni au fost promovaţi în CEO ori la nivel de sucursală aceleaşi persoane care au fost şi sub PDL, de regulă soţi şi soţii, dar şi copiii acestora. Se exemplifică, din nou, cazurile următorilor directori: “Andrei Octavian, Văduva Gheorghe cu fiu, fiica şi ginere în CEO, Ionel Leu cu cei doi fii şi familia Procopiu, Cornel şi Cristina soţ şi soţie”. Cei enumeraţi lucrează, adevărat, de ani buni în funcţii de conducere şi au fost şefi sub cam toare regimurile politice de la Turceni. “Şefi de departamente cu neveste, familia Efrim Ştefan şi Simona plus cumnatul Firna Nelu, dar şi familia Dumbrăveanu şi Manolache”, se mai enumeră în cuprinsul epistolei deschise. Se cunoaşte de altfel că Simona Efrim şi-a finalizat studiile “la particular” cum se spune, dar respectivii sunt de ani buni angajaţi la Turceni. “În tot complexul de circa19.000 de salariaţi, în posturi există aceleaşi persoane, unii cu ştate vechi în PDL, iar când se schimbă politic trec dintr-o tabără în alta. Sunt foarte multe persoane cu facultăţi particulare promovate de şefi, iar alţii sunt daţi la o parte cu studii în domeniul energetic. Se comportă toţi ca şi cum ar fi pe propria moşie, fac numiri în funcţii pe simpatii nu în funcţie de CV, şefi de serviciu cu unul sau doi subalterni. Pe salariaţi îi preocupă de unde se vor plăti aceste funcţii”, se încheie scrisoare angajaţilor CEO. Nici data trecută nu s-au luat măsuri după cele semnalate de salariaţii nemulţumiţi din CEO, comentându-se că respectivii nu se semnează pe scrisorile trimise. Nu s-a verificat însă veridicitatea celor semnalate deşi acestea sunt în cea mai mare parte lucruri reale, care deranjează însă conducerea CEO, deoarece le tolerează.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here