Avioane americane A-10s dislocate în România pentru Operatiunea Atlantic Resolve

769

12 avioane A-10 Thunderbolt II apartinand 355th Fighter Wing si 52nd Fighter Wing au sosit la Campia Turzii, unde se vor antrena impreuna cu Forţele Aeriene Române. „Vrem sa fie clar ca SUA sustin securitatea si stabilitatea Europei de Est si vor fi alaturi de aliatii ‪din ‎NATO‬”, a spus locotenent-colonelul Steven Behmer.
In cadrul antrenamentului, Forțele Aeriene americane și românești vor zbura împreună peste platourile din inima Transilvaniei, pentru exercitiul “Dacian Thunder 2015”.
Escadrila de 12 avioane de lupta A-10 Thunderbolt II US Air Force a corpului expeditionary 354th Fighter și avioanele MiG-21 ale Bazei aeriene de lupta 71 de române vor efectua antrenamente ce vor contribui la intarirea relațiilor și interoperabilitatii ce se vor cladi in timp, bazându-se pe capacitățile comune ale ambelor națiuni și asigurarea unui parteneriat mai puternic .
„Prezența US Air Force din Europa asigură infrastructura de sprijin necesara cresterii puterii noastre actuale și de a construi parteneriate noi și mai profunde pe continent”, a spus Gen.Lt. Jones din cadrul U.S. Air Force
Unul din aceste parteneriate profunde va fi îmbunătățită cu gazdele 354th EFS din România.
„Sunt sigur că ne vom atinge obiectivele noastre, vom îmbunătăți competența noastră de a crește interoperabilitatea forțelor noastre aeriene, iar legăturile dintre forțele aeriene americane și române se vor strânge”, a spus Cmd. Marius Oatu, comandantul Bazei 71 a Forțelor Aeriene Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here