Auditorul DSP Gorj, în vacanţă la Mamaia pe banii instituţiei

296

Cam de două ori pe an, Gabriela Varga, auditorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, se relaxează în concedii, la mare şi la munte, pe banii instituţiei conduse de Marius Boeriu şi Carmen Ivanov. Totul sub umbrela unor aşa-zise cursuri de perfecţionare, de care profită la greu, mai ales că sunt plătite de DSP Gorj. De fiecare dată cursurile în cauză au coincis cu concediile de odihnă ale salariatei DSP, protejată astfel de şefii ei pentru a se uita în altă parte când în instituţie se comit, cu bună ştiinţă, ilegalităţi. De altfel, DSP i-a achitat Gabrielei Varga şi acum transportul, cu maşina proprie, pentru deplasarea la Mamaia, cu scop aşa-zis profesional, iar respectiva, îşi dau coate colegii acesteia, ar urma să-şi ia cu ea toată familia, profitând la maxim de drumul gratis efectuat pe litoral.

Gabriela Varga a intrat de câteva zile în concediu de odihnă pentru a pleca la cursuri pe litoral. Astfel de cele 4 zile de curs, plătit de DSP Gorj, cu transport, cazare, masă, de acelaşi regim, ar urma să profite şi familia acesteia, ce va pleca(dacă nu o fi plecat deja), cu siguranţă, alături de Gabriela Varga, care şi-a întregit sejurul pe litoral, alături de cei apropiaţi, cu cele 4 zile.
De altfel, de aceste cursuri, de regulă din DSP Gorj profită doar apropiaţii cuplului Boeriu&Ivanov care merg gratis, iarna la munte şi vara la mare, pe banii instituţiei, se înţelege.

Iarna la Predeal, vara la Mamaia
Anul trecut, Varga a bifat două cursuri de perfecţionare în regim gratuit şi la mare şi la munte, evident pe banii DSP Gorj. În vară, aceasta s-a cursat pe litoralul românesc iar iarna s-a specializat la Predeal, în ambele locaţii beneficiind de hoteluri cu un înalt standard de calitate.
Cursul de la Mamaia, la care s-a dus Varga, începe pe data de 31 iulie şi se finalizează pe 4 august, într-un adevărat vârf de sezon pe litoral, în cea mai de fiţe staţiune de la malul Mării Negre.
Acum se află probabil deja la Mamaia, asta deoarece este de ceva vreme în concediu, în condiţiile în care ar fi trebuit să se afle la instituţie pentru a efectua controlul de audit intern dispus de Boeriu, în cazul gravei fapte de acordare a codului de parafă ilegal lui Cătălin Manciu. Nu ne explicăm astfel cine face auditul intern de care spunea Boeriu, atâta timp când Varga este unicul auditor de la DSP Gorj, şi nu se află la serviciu, fiind în concediu. Nu vrem să ne pronunţăm însă şi cum se va face auditul, după ce auditoarea, se va întoarce relaxată de la mare…

“Doctorul-inspector” Manciu face, în continuare, controale
Cum auditul nu se face şi Manciu îşi vede în continuare de muncă, împotriva sa nu s-a luat nicio măsură, chiar dacă în cazul său s-a comis o abatere extrem de gravă. Pe Boeriu nu îl interesează atâta timp cât leafa îi merge în continuare, şi aprobă alte ilegalităţi.
Aşteptăm însă ca Ministerul Sănătăţii să se sesizeze în acest caz, Boeriu trebuind să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină a MS, dar şi organelor de anchetă, cele aprobate de el ducând spre abuz în serviciu. Mai mult, prin salariul acordat în ultimii 4 ani, ilegal lui Manciu, Boeriu a produs un prejudiciu foarte mare unităţii, pe care o conduce din postura de manager.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here