Aşteptări (ne)vinovate

398

Virusul redistribuirilor cuprinde ţara. Şi pe la noi, prin Gorj, dar mai ales în colegii de prin alte părţi. Orice s-ar spune despre Elena Udrea Cocoş, Prinţesă de Pleşcoii Buzăului, şi-a găsit alinarea şi bucuria taman pe la Roman. Unde l-a păcălit pe acela de care fusese învinsă la numărul de voturi primite, mult mai modestul ca putere financiară profesor Brătescu. Om cinstit, dar cu resurse băneşti limitate şi incapabil să facă faţă concurenţei la capitolul drag portocaliilor – mita electorală.

Nu este cazul să le plâng de milă candidaţilor eşuaţi Ion Ruşeţ şi Ion Cupă, ambii din partea ARD-ului recent desfiinţat. Care n-a fost altceva decât un PDL mascat. Cu mască aproape mortuară. Cei doi au fost cumplit de neinspiraţi la Peştişani, unde s-au bazat pe mult trâmbiţatele relaţii ale unui ins învins el însuşi în lupta pentru ocuparea postului de primar la alegerile locale din 10 iunie. Neagreat de consăteni, individul s-a văzut cu întreaga muniţie numită mită electorală. Prost sfătuiţi, Ion Ruşeţ şi Ion Cupă s-au bazat pe presupusa influenţă a pişicherului fără a lua legătura măcar cu organizaţia locală PDL. La care-au ajuns numai trei geci. Punându-l în situaţie ingrată pe preşedintele PDL Peştişani, Mihai Cojocaru. Ca-n zicala cu gura prostului adevăr grăieşte, Cristian Boureanu a emis o analiză din puţul gândirii lui. Cică: „Inventarea alianţei ARD(scuzaţi pleonasmul) a fost o prostie, iar prostia se plăteşte!” Comentând afirmaţia colegului de partid rejectat de alegerile parlamentare, Elena Udrea dixit: „Sunt de acord, prostia se plăteşte!” Şi totuşi, au intrat pe uşa din dos a Parlamentului României, graţie imensei greşeli a redistribuirilor, numiţii Elena Udrea, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Cezar Preda şi Ioan Oltean, inşi ce n-au fost capabili să-şi câştige singuri mandatele. Plătim efectul respingerii de către PDL şi CCR a Legii electorale propuse de USL prin care în cele două camere ar fi avut acces numai 300 de parlamentari. Numai că Traian Băsescu numai ţipă că nu s-a ţinut seama inclusiv de un referendum cerut de el, în care poporul a dorit reducerea numărului de sinecuri parlamentare. Şi tace pentru că actuala largheţe a uninominalului le-a permis rataţilor din PDL să intre în Parlament la redistribuire. Duminică seara, la încheierea votării, Vasile Blaga probabil pilit sau aghezmuit, cum vreţi să acceptaţi, a scos pe propria-i guriţă o perlă adevărată. Că ARD fură, minte şi a făcut campanie murdară. Faptul că ARD se destramă este o imensă gogomănie. Alianţa asta nici n-a existat, nefiind înregistrată la tribunal.
*
Dinspre locatarul ilegitim de la Cotroceni nicio veste. El e pe post de turist şi i-a mai sărutat mâna încă odată salvatoarei sale Angela Merkel. Pe la Oslo. Nu se grăbeşte şi se lasă aşteptat. Traian Băsescu este în atenţia unora de la Moscova care fac scenarii. Vocea Rusiei pretinde că atacatul pentru apartenenţa sa la contrainformaţiile militare ale lui Ceauşescu se va răzbuna pe premierul Victor Ponta. Căruia, cică, i-ar pregăti un dosar – fals sau real – de agent acoperit al străinătăţii. La câte contrafaceri a comis Traian Băsescu nimic nu ne mai miră!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here