Asistentă, bătută de un pacient

494

asitenta batutaO angajată de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Vădeni, a fost bătută, la sfârşitul săptămânii trecute, de un pacient. Femeia a fost internată de urgenţă la Spitalul din Târgu-Jiu cu traumatism facial. Inspectorii de muncă anchetează acum cazul pentru a vedea dacă incidentul se încadrează ca accident de muncă.

Infirmiera se afla pe secţie unde avea grijă de bolnavi şi din senin s-a trezit cu un pumn în faţă de la un pacient. „Eram în salon cu pacienţii, îi supravegheam. Ca din senin, m-am trezit cu un pumn în faţă de mi-am pierdut cunoştinţa. Mi-au amorţit degetele, mi-a scăzut tensiunea, probabil şi din sperietură şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, a precizat Elena Săftoiu, asistenta bătută. Lovitura a fost atât de puternică, încât femeia s-a ales cu o fractură nazală şi traumatism în zona ochiului stâng. Aceasta a fost internată la secţia oftalmologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

Bătăi cu castroane şi farfurii în cap

Angajata povesteşte că nu este prima dată când e bătută de pacienţi. „Nu este prima dată când suntem agresate. Am mai luat câte un pumn în spate, am mai fost muşcată de mâini, astea sunt riscurile meseriei”, a mai spus Elena Săftoiu. Niciodată, însă, nu a fost bătută atât de rău. Pentru asistentă era prima zi în care lucra pe această secţie, ea fusese transferată de la alta unde bolnavii nu sunt atât de recalcitranţi. Femeia are 52 de ani şi un salariu de doar 600 de lei pe lună. Şi alte colege ale acesteia au fost agresate de bolnavi. „Tot timpul sunt probleme cu pacienţii, sunt imprevizibili, s-au mai întâmplat cazuri, am colege care au fost bătute, cu pumni, cu picioare, s-au trezit cu castrone în cap, farfurii”, a povestit o altă asistentă.

Nu răspund penal!

Deşi agresate, angajatele nu pot depune plângeri împotriva pacienţilor întrucât aceştia nu răspund juridic, având afecţiuni neuropsihice. Incidentul, însă, poate fi anchetat ca şi accident de muncă. „Facem verificări pentru a vedea dacă este vorba despre accident de muncă. Aşteptăm rezultatul şi de la spital şi în funcţie de aceasta vom lua măsurile legale”, a declarat Marius Diaconeasa, inspector muncă din cadrul Centrului. Pacientul care a agresat-o pe femeie are 36 de ani şi se afla sub tratament.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here