Armata Romana se doteaza cu radare americane

884

România va achiziţiona două radare militare ultramoderne de tip TPS-77, destinate misiunilor de supraveghere aeriană şi previziunilor meteorologice, în cadrul unui contract cu producătorul american de tehnologie militară şi aerospaţială Lockheed Martin.
În ultimii 20 de ani, grupul Lockheed Martin şi România au construit un parteneriat puternic menit să consolideze capacităţile României de monitorizare a spaţiului aerian şi reţeaua de radare meteorologice”, a declarat Mark Mekker, un director din cadrul companiei americane.
„România va îmbunătăţi monitorizarea situaţională cu două radare noi de tip TPS-77, în cadrul unui contract cu Lockheed Martin”, precizează producătorul de tehnologie militară şi aerospaţială cu sediul în oraşul Bethesda, statul american Maryland.
Cele două radare ar urma să includă o tehnologie de ultimă generaţie introdusă de Lockheed Martin în noiembrie 2015 – Digital Array Row Transceivers (Sistem digital modular de emisie-recepţie – DART) -, care permite creşterea fiabilităţii şi un consum redus de energie.
„Semnalele primite din partea colaborărilor cu ţări ca România ne ajută să creăm tehnologii avansate de genul DART. Echipele noastre sunt interesate să dezvolte tehnologii ultramoderne pentru a satisface necesităţile clienţilor”, adaugă Mark Mekker.
România şi Lockheed Martin au un parteneriat care datează din anul 1995 şi care include 25 de radare terestre, aminteşte compania americană, precizând că cele două sisteme TPS-77 vor fi fabricate în Syracuse (statul american New York).
Radarele clasice TPS-77 acţionează pe o rază de 470 de kilometri şi până la altitudinea de 30,5 kilometri, pe frecvenţa 1215-1400 MHz (D/L).
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here