Arjocu, scoasă din arest la domiciliu

462

Decizie surprinzătoare a instanței de judecată care a dispus, ieri, ca fosta funcționară a APIA Gorj, Otilia Arjocu, să poată să plece de acasă, fiindu-i anulat mandatul de arestare la domiciliu, asta după ce, la sfârșitul anului trecut, femeia a fost chiar arestată preventiv. Ea a fost pusă sub acuzare pentru instigare la mărturie mincinoasă, procurorii spunând că, într-un alt dosar, în care era sub control judiciar, a discutat cu câteva martore pentru a le determina să declare la instanță lucruri în favoarea sa, acuzații cu care Arjocu nu a fost de acord niciodată. Acum aceasta a obținut anularea arestului la domiciliu, sentința nefiind încă definitivă. Dacă decizia rămâne nemodificată, Arjocu va fi plasată sub control judiciar, fiind obligată să respecte mai multe restricții.
“Pe timpul controlului judiciar, să i se impună acestuia respectarea următoarelor obligaţii: – să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; – să informeze judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj, organ desemnat cu supravegherea acesteia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; – să nu depăşească limita teritorială a judeţelor Gorj şi Mehedinţi, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; – să nu se apropie şi să nu ia legătura direct sau indirect cu persoanele având calitatea de martor în dosarul cauzei, respectiv cu numiţii Drăghia Camelia Maria, Crăciunescu Elena, Arjocu Cristina, Ciorbă Maria, Barbu Adriana Bianca; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, a decis instanța.
Arjocu mai este judecată în prezent în alte trei dosare penale, în două dintre acestea primind condamnări cu executarea pedepsei, condamnări care nu sunt însă definitive. În cele două dosare ea este acuzată că a încasat ilegal subvenții pentru locuri de muncă fictive create pentru șomeri, respectiv că a ajutat alte persoane să obțină ilegal subvenții de la APIA în baza unor documente falsificate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here