Arestaţi după ce au păcălit gorjeni prin metoda „accidentul”!

283

Trei tineri din Rovinari au fost reţinuţi de poliţişti după ce au înşelat cel puţin două persoane cu bani prin metoda „accidentul”, aceştia fiind prezentaţi vineri cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Târgu Jiu. Instanţa a emis pe numele celor în cauză mandate de arestare preventivă, mai ales că niciunul dintre suspecţi nu era la prima ilegalitate, împotriva lor existând inclusiv sentinţe definitive de condamnare pentru furt.

Conform unor surse judiciare, persoane diferite erau sunate pe numărul de telefon fix de acasă şi anunţate de un fals procuror sau avocat că un membru al familiei a fost implicat într-un grav accident rutier, după care persoanei respective i se solicitau diferite sume de bani, sub diferite pretexte. Victimele sunt persoane diferite, de la soţia unui judecător important din judeţ, până la oameni simpli, de la ţară. „Creierul” grupării respective era Cătălin Crăete, condamnat pentru mai multe furturi şi aflat în Penitenciarul Colibaşi în momentul reţinerii sale de către poliţişti.
Ofiţeri ai IPJ Gorj au făcut, joia trecută, o percheziţie în celula acestuia, descoperind aici trei telefoane mobile, patru cartele telefonice şi un card de memorie, surse din anchetă menţionând că, în baza prevederilor legale, la intrarea în Penitenciar, poliţiştii au trebuit să-şi lase telefoanele mobile la intrare, neavând acces cu ele. IPJ Gorj a demarat ancheta după ce unul dintre păgubiţi a depus plângere, menţionând că tocmai dăduse 2000 de lei pentru a-şi ajuta băiatul despre care fusese anunţat că produsese un grav accident rutier. Ulterior bărbatului i s-au mai cerut 3000 de lei, pe care însă nu i-a mai dat, cerând sprijinul poliţiştilor. „Era atât de convingător încât cred că m-aş fi împrumutat pe la vecini şi prieteni şi 100 de milioane de lei vechi dacă mi-ar fi cerut. Te ia pe nepregătite, asta contează cel mai mult. O astfel de veste pică precum un trăsnet şi te pierzi cu firea în acele momente. Îţi dă nişte termene foarte scurte pentru a depune banii şi tu dai banii, crezând că îţi ajuţi băiatul sau pe cine ai acolo. Nu te gândeşti că e o înşelăciune sau crezi că nu ţi se poate întâmpla chiar ţie”, spune unul dintre păgubiţi.
Conform anchetatorilor, Crăete era cel care îşi suna victimele pe telefonul fix de la domiciliu şi le convingea să vireze banii într-un anumit cont bancar, după care ceilalţi doi suspecţi reţinuţi în dosar mergeau la bancă şi ridicau banii. Cei doi sunt şi ei condamnaţi pentru fapte de furt, dar cu suspendarea executării pedepsei. Toţi trei sunt cercetaţi în prezent pentru înşelăciune, poliţiştii aşteptându-se ca în perioada următoare numărul plângerilor depuse împotriva acestora să crească.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here