Aproape douăzeci de gorjeni au leşinat din cauza căldurii

321

Temperaturile foarte ridicate şi disconfortul termic mare creează probleme, făcând victime în rândul gorjenilor. 17 persoane au ajuns la Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Din fericire niciunul dintre aceste cazuri nu a fost grav, îngrijirile primite la UPU fiind suficiente pentru pacienţi.

Personalul medical de la UPU lucrează la foc continuu. Chiar dacă nu sunt foarte numeroase, cazurile de lipotimie continuă să apară zi de zi. „De la începutul lunii iunie, până în prezent, avem 17 cazuri de lipotimie. Nu au fost probleme, nimeni nu a necesitat internare. Fiecare pacient a primit îngrijirile necesare din partea medicilor de la UPU”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Simptome ale lipotimiei
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here