Aparatură medicală de 3 milioane de lei la spitalul din Rovinari

1517

Spitalul Orășenesc „Sf. Ștefan” din Rovinari va beneficia de aparatură medicală pe fonduri europene. Este vorba de un proiect pentru „consolidarea capacității spitalului din Rovinari în gestionarea crizei COVID-19”.

Spitalul va fi dotat cu 89 de echipamente medicale noi și performante. În acest sens, spitalul organizează o licitație deschisă pentru achiziționarea de aparatură, dispozitive medicale și de protecţie și echipamente pentru transport specializat și decontaminare, necesare în tratamentul pacienților suspecți sau confirmați cu noul coronavirus.
Contractul a fost împărțit în patru loturi în vederea facilitării livrării acestor echipamente de către diverși operatori economici. Pe lista de achiziții se găsesc ecografe performante, mese de operație, ventilatoare de terapie intensivă, monitoare funcții vitale, electrocardiografe portabile, stație telemetrie cardiacă, incubatoare pentru nou-născuți, truse de prim ajutor profesionale, dar și echipamente pentru analizele de laborator. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, are o valoare totală de 3.135.838 milioane lei, fără TVA.
„Spitalul Rovinari are create circuite separate pentru pacienții suspecți/confirmați cu Covid-19 față de restul pacienților. Spitalul are înființate începând cu luna septembrie, patru noi compartimente: pneumologie, gastroenterologie, cardiologie și urologie și se dorește ca aceste noi compartimente să beneficieze de aparatură de ultimă generație, pentru gestionarea patologiilor diverse ce apar de regulă asociate pacienților suprainfectați cu virusul SARS COV-2”, se arată în caietul de sarcini. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 octombrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here