Amenzi de mii de lei pentru transportul de animale

1290
livestock transport of cows to green meadow

Peste o sută de controale au fost efectuate săptămâna trecută de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, fiind aplicate amenzi de zeci de mii de lei.
În total au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale reprezentând un avertisment scris şi opt amenzi în cuantum de 81.200 lei, unor operatori și persoane fizice din Cătunele, Licurici, Motru, Peștișani şi Târgu-Jiu.
Astfel, au fost date trei amenzi de câte 10.000 de lei fiecare conducătorilor unor mijloace de transport al animalelor vii, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare privind bunăstarea animalelor în timpul transportului. Concret, este vorba de transportul animalelor cu mijloace de transport neautorizate, lipsa certificatelor de competență pentru conducătorii auto și pentru însoțitorii de animale și neefectuarea igienizării și dezinfecției mijlocului de transport.
Tot cu 10.000 de lei au fost amendate trei magazine alimentare, întrucât aparatura frigorifică era neigienizată și prezenta zone ruginite și/sau exfoliate, nu se monitorizau temperaturile de depozitare a produselor alimentare, baxurile cu sucuri și apă minerală erau depozitate direct pe paviment, iar pavimentul prezenta porțiuni deteriorate și era neigienizat. Totodată, produsele care erau expuse la raft erau etichetate incomplet, adică lipseau unele elemente de identificare, iar unele etichete erau șterse sau ilizibile.
Alte două magazine de comercializare a furajelor au fost sancționate cu 10.000 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor nutritive pentru animale, destinate vânzării.
De asemenea, a mai fost aplicată o amendă de 1.200 lei la un magazin alimentar, întrucât angajata care deservea unitatea la data controlului nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini.
O exploatație de porcine s-a ales cu avertisment scris pentru înstrăinarea de animale fără documentele sanitare-veterinare legale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here