Ambasadorul rus nu vrea predarea „Istoriei românilor” în R. Moldova

406
AmbasadorulAmbasadorul rus la Chişinău, Valeri Kuzmin, s-a declarat, marţi seara, cu ocazia festivităţii de inaugurare a Zilelor literaturii şi spiritualităţii ruse, împotriva predării „Istoriei românilor” în şcolile din Republica Moldova, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

„Toţi mă întreabă de ce sunt nemulţumit de predarea Istoriei românilor în şcolile din R. Moldova. Îmi place istoria românilor, însă nu-mi place cursul de istorie a românilor care s-a predat mult timp în această ţară şi care de fapt este bazat pe rusofobie şi stereotipuri antiruse”, a declarat Kuzmin.
Deşi a fost prezent la acest eveniment în calitate de invitat de onoare, prim-vicepreşedintele Parlamentului moldovean, Serafim Urechean, nu i-a dat nici o replică ambasadorului rus, Valeri Kuzmin, preferând să-şi citească mesajul de salut pregătit din timp.
„Îmi voi permite să mă folosesc de câteva notiţe ca nu cumva să politizez acest eveniment cultural care are un anumit scop”, a spus, în debutul discursului său, Serafim Urechean.
Premierul moldovean, Vlad Filat, a declarat recent că Istoria Românilor va reveni în şcolile din Republica Moldova, unde va înlocui Istoria Integrată, introdusă în programa şcolară în urmă cu trei ani. El nu a precizat însă când va avea loc această schimbare.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here