Al doilea succes consecutiv pentru Gilortul

817

După victoria împotriva Devei, Gilortul Târgu Cărbunești a câștigat și deplasarea de la Vîlcea cu Minierul Costești, scor 1-2. Elevii lui Florin Popete au depășit perioada frustrantă dinaintea sezonului și au pornit ca din pușcă în meciurile oficiale. Victoria de pe terenul Minerului a venit în a doua repriză. Paradoxal, Gilortul dominase clar începutul primului act, dar meciul a fost întrerupt după nici o jumătate de oră din cauza precipitațiilor abundente. A urmat o confruntare de luptă, pe un teren foarte dificil, însă tot oaspeții au fost mai inspirați. Robert Bubuioc (68′) și Bogdan Dolcescu (81′) au punctat pentru echipa vizitatoare, în timp ce Laurențiu Nicolaescu (88′) a redus din handicap pe final de meci.
,,Am întâlnit o echipă nou promovată, care s-a agățat de orice fază ca să poată să scoată un rezultat pozitiv. Am dominat jocul, dar meciul s-a întrerupt din cauza precipitațiilor, se întunecase și pe teren nu se mai vedea bine. După reluare, au mai echilibrat disputa, pentru că au jucat foarte mult cu mingi lungi și au avut câștig de cauză în duelurile aeriene. Am pus stăpânire pe joc, din nou, în repriza secundă, am înscris de două ori, dar un fault inutil al lui Sebi Safta a dus la golul lor din lovitură liberă. Mă bucur pentru băieți, am legat a doua victorie. Jucătorii au demonstrat că pot, iar acest succes sper să le dea încredere că pot să câștige orice meci”, a declarat antrenorul principal al trupei gorjene, Florin Popete.

Minerul Costești – Gilortul Târgu Cărbunești: 1-2 (0-0)
Au marcat: Laurențiu Nicolaescu (88’)/Robert Bubuioc (68’) și Bogdan Dolcescu (81’).
Stadion: 1 Mai (Municipal) Râmnicu Vâlcea.
Cartonașe galbene: Zanfir/Bubuioc, Oprișa, Buzurin, Filip.
Arbitri: Arthur Răcoare (Curtea de Argeş), Alexandru Murariu (Bucureşti) și Cristian Cosmescu (Pitești). Observatori FRF – Florin Buzărnescu (Craiova) și Laurenţiu-Dumitru Nistor (Moreni).
Minerul: Prancă – Zanfir (80’ L. Negoiță), Vladu (cpt) Zotică, Vlad (46’ Vlădoi) – Preda, Mazilu, Mihăilă, Mihalcea – Rădulescu (80’ Marinescu), Nicolaescu. Rezerve neutilizate: Popa – D. Negoiță, Bolovan. Antrenor: Ion Lazăr.
Gilortul: Constantinescu – Buzurin, Dolcescu, Safta, Miroiu – Oprișa (87’ Cocioabă), Avrămescu (cpt) – Bubuioc (87’ Filip), Dănăricu (62’ Almăjanu), Stăniloiu (50’ Afrim) – Roncea (62’ Cocină). Rezerve neutilizate: Poenaru – Bărăitaru, Popete. Antrenori: Florin Popete și Bogdan Chiriac.

Seria 7, etapa 3
Vineri, 25 septembrie, ora 17.00
Măgura Cisnădie – Flacăra Horezu 1-0
Gaz Metan Mediaş 2 – CSM Jiul Petroşani 7-1
CSM Deva – FC Hermannstadt 2 2-1
Sâmbătă, 26 septembrie, ora 17.00
Minerul Costeşti – Gilortul Târgu Cărbuneşti 1-2
Viitorul Dăeşti – Viitorul Şelimbăr 1-3

Joacă restanța cu Mediaș
Gorjenii nu au timp de odihnă. Astăzi, de la ora 17.00, la Copșa Mică, elevii lui Florin Popete vor disputa jocul restanță din prima etapă împotriva formației Gaz Metan Mediaș 2. Luni, Gilortul a efectuat un antrenament în propria bază sportivă după care a plecat la drum, echipa ajungând la Sibiu. Principalul trupei din Cărbunești speră ca formația pe care o conduce să obțină un nou succes. Totuși, Popete a admis că nu are foarte multe informații despre adversara de astăzi.
,,Am văzut și eu că au câștigat cu 7-1 împotriva Jiului din Petroșani. Din câte am înțeles, în lot sunt foarte mulți copii de la academia lui Gaz Metan Mediaș. Noi mergem acolo la victorie, nu ne gândim la altceva. Este drept, nu prea cunoaștem echipele din serie, nu ai de unde să iei informații, dar sper ca băieții, prin aceeași mobilizare și determinare, să scoată un rezultat bun. Vă dați seama ce impact ar avea o nouă victorie pentru noi, băieții sunt conștienți că au început bine și speră să o țină tot așa”, a precizat Popete.
O altă veste îmbucurătoare este că nimeni din delegația Gilortului nu a ieșit pozitiv la testarea periodică RT-PCR pentru COVID-19.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here