Adversare grele pentru echipa de baschet: Se anunță meciuri cu intensitate

954

Noul sezon baschetbalistic din România va demara pe 17 octombrie. Primele meciuri oficiale vor avea loc în Cupa României, competiție care se va desfășura sub formă de turnee. CSM Târgu Jiu va face parte din grupa C, alături de CSU Sibiu, SCM Timişoara şi CSO Voluntari. Întrecerea va reuni la start 13 echipe, repartizate în trei grupe, în funcție de clasamentul sezonului competițional 2019/2020.
Grupa A – U-BT Cluj, Dinamo Ştiinţa București, BCMU Piteşti, CSM Galaţi
Grupa B – CSM Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanţa
Grupa C – BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu
Primul turneu va avea loc în perioada 17-21 octombrie. Echipele de pe locul 1 din fiecare grupă şi o echipă lucky team, din cele de pe locul 2, vor merge în Final 4, turneu care se va disputa în luna martie 2021. În cazul în care U-BT Cluj se califică în următoarea fază din Basketball Champions League şi nu va juca primul tur din Cupa României, atunci ardelenii se vor califica direct în Final 4.Liga Naţională de Baschet Masculin va avea trei faze. Nu vor mai juca toate formațiile între ele, așa cum se stabilise inițial. În schimb, echipele au fost împărțite în două grupe. Gorjenii au fost repartizaţi în grupa a doua alături de CSM Oradea, Dinamo Știința București, SCM Timişoara, SCM U Craiova, CSM Galaţi și CSM 2007 Focşani. Din cealaltă grupă fac parte U-BT Cluj, CSU Sibiu, Steaua București, BCMU Pitești, CSO Voluntari, Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc. Clasamentul se face după jocuri tur-retur. În cadrul fazei a doua se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupă din faza 1 vor forma grupa 1-6, iar celelalte grupa 7-14. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, în sistem de etape, dacă situaţia epidemiologică va permite acest lucru.
În faza a treia, în funcţie de evoluția pandemiei, se va juca sub formă de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-12 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau sistem F4).
Turneele de Liga Națională se vor desfășura în formula:
3 etape (joc-joc-zi de pauză-joc)
4 etape (joc-joc-zi de pauză-joc-joc)
5 etape (joc-joc-zi de pauză-joc-joc-zi de pauză-joc).
,,Am aflat cu bucurie de anunțul făcut că, în sfârșit, a apărut ceva concret legat de LNBM și Cupa României, după această perioadă de incertitudine. Cupa României va fi prima competiție oficială. Avem o grupă extrem de grea, ținând cont că se va califica doar prima clasată. În același timp, sunt trei meciuri tari care ne vor arăta exact nivelul unde ne aflăm. În ceea ce privește LNBM, sistemul s-a modificat din nou cu aceste două grupe valorice. Grupa noastră are în componență trei echipe care anul trecut au obținut calificarea în 1-6, Oradea, care a ieșit și campioană, Dinamo și Timișoara. Craiova este o echipă cu pretenții la play-off an de an, iar Galați și Focșani sunt două cunoștințe mai vechi ale noastre. Se anunță meciuri cu intensitate și calitate baschetbalistică la nivelul cărora suntem obligați să ne ridicăm. Urmează să vedem cum se vor aplica prevederile ordinului de ministru în ceea ce privește sporturile de sală. Cel mai important este să fim apți din punct de vedere fizic, să trecem toți cu bine peste perioada de testare și să putem alina formula cea mai bună. Eu am încredere în acest grup și sunt convins că vom da totul pe teren, indiferent de adversar”, a declarat antrenorul principal al formației, Claudiu Alionescu. Liga Națională de Baschet Masculin se va termina între 1 -16 iunie 2020.

Sălile rămân goale
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre măsurile de asigurare a condițiilor pentru reluarea competițiilor la anumite discipline sportive indoor.
Reprezentantul guvernului a anunțat că se renunță la izolarea sportivilor pe o perioadă de două săptămâni și că va fi nevoie doar de un singur test real-time PCR: „În primul rând, pentru sporturile de echipă în sală, va fi necesar un singur test real-time PCR cu rezultat negativ pentru a putea participa la competiție, cu 48 de ore înainte, fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de 2 săptămâni. Mă aștept ca și cei din cluburi, federații și sportivii să preia o mare parte a responsabilității unui control riguros a activității și vieții extrasportive”, a precizat Stroe.Ministrul a admis că prezența spectatorilor în săli este puțin probabilă. Secția de handbal de la CSM Târgu Jiu așteaptă vești despre startul sezonului în liga secundă.,,În legătură cu handbalul, intenţionăm şi am avut deja discuţii cu federaţia, să creăm cadrul reluării campionatului intern în sistemul săptămânal, adică să renunţăm la acel sistem de bulă, de izolare. Prezenţa spectatorilor în săli e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul şi nivelul epidemiologic este mult mai mare în spaţii închise. Probabil că în acest an, încerc la nivel normativ, suntem deja pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun”, a mai spus Stroe.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here