Adolescenta răpită de violatorul Băţai, păzită acasă şi la şcoală

324

Chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de când a fost răpită, bătută şi sechestrată, Ana Maria Vâlceanu, eleva de 16 ani din localitatea Moi, trece şi acum prin clipe de groază. Pentru că răpitorul este şi acum căutat de poliţişti, mama Anei e nevoită să meargă cu ea zi de zi la şcoală, să o aştepte la poarta unităţii de învăţământ până termină orele şi să o ia acasă. Nici Ana, nici sora ei mai mică nu pleacă de acasă neînsoţite de teama celui care le-a stricat copilăria. Mai mult decât atât, eleva de 16 ani le-a povestit părinţilor cum Cristian Băţai, cel care a răpit-o, a ameninţat-o că dacă spune ceva şi merge în puşcărie, fraţii lui îi vor ucide familia. Ana Maria Vâlceanu e nevoită să mergă la psiholog, pentru a scăpa de sechele.

În fiecare dimineaţă, Ana merge împreună cu mama ei la şcoală. De când a fost răpită şi sechestrată de recidivistul Cristian Băţăi, viaţa familiei Vâlceanu s-a schimbat radical. Cele două fete ale familiei sunt supraveghate permanent, nu merg decât la şcoală şi acolo însoţite de mama lor. Pentru că Ana urmează un profil tehnologic la Liceul din Rovinari, acum este în practică. Asfel că mama ei este cea care o duce în fiecare dimineaţa la şcoală şi o aşteaptă până la finalizarea orelor. „Nu o las singură, e păzită acasă, e păzită la şcoală. Merg cu ea în fiecare zi, îmi e foarte frică, mai ales că cel care a răpit-o e negăsit. A bătut-o el la şcoală de faţă cu jandarmii, de ce nu ar mai face-o acum?”, se întreabă mama Anei. Şi sora acesteia are parte de acelaşi tratament. Telefonul pe care a fost ameninţată este acum la părinţii care nu ştiu ce să mai facă să-şi protejeze fiicele. „Şi la toatelă, fetele merg tot cu mine. Nu pot să le mai las nicăieri singure. Se poate întâmpla aceiaşi nenorocire, ne este foarte greu dar nu avem ce face”, a mai povestit îngrijorată mama fetelor.

„M-a bătut până am leşinat”
Ana a reuşit să vorbească cu părinţii şi le-a explicat tot ce s-a întamplat în cele aproape 24 de ore în care a fost sechestrată. Băţai a luat-o de la poartă şi pentru că fata începuse să ţipe, a strans-o de gât până a leşinat. Ana a povestit îngrozită că apoi a început să-i dea câteva palme pentru a-şi reveni. A târât-o de păr prin pădure, ameninţând-o continuu că o taie cu cuţitul dacă ţipă.
„A reuşit să-mi povestească tot ce s-a întamplat. Când noi o căutam prin pădure, el cobora cu ea acasă la fraţii lui, fiind informat tot timpul prin telefon de complice si rude, ce face poliţia. Când am ajuns la fratele lui acasă, atunci el a fugit cu ea prin grădină. I-a pus mâna la gură să nu ţipe, să nu o aud, iar rudele lui ţipau la mine să-mi distragă atenţia. Era doar la câţiva metri de mine, fata mea”, a explicat mama elevei.

„Ne omoară familia”
Tot timpul când a fost sechestrată de Băţăi, eleva de 16 ani a fost ameninţată. „I-a spus fiicei mele că dacă scoate vreo vorbă despre ce s-a întâmplat şi el ajunge în puşcărie, îi pune pe fraţii lui să ne omoare pe toţi. Ne este frică, foarte frică”, a completat femeia. Ana a fost înscrisă la psiholog, au venit deja de câteva ori acasă pentru a discuta cu ea. Părinţii spun ca îi este foarte greu, îi este teamă atunci când merge, însă, încet, încet îşi va reveni. La fel de greu este şi pentru sora ei, cea care a primit mesaje de ameninţare de Băţai înainte s-o răpească pe Ana.

Răpitorul, de negăsit
Cristian Gheorhe Băţăi, în vârstă de 31 de ani, este însă de negăsit. Conform Rominei Dochian, purător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, „în acest moment se efectuează activităţi specifice pentru identificarea acestuia. Bărbatul a fost pus în urmărire la nivel naţional şi international”.
Răpitorul este recidivist. Acesta a fost condamnat în anul 2009, după ce a violat o consăteancă în repetate rânduri şi a agresat-o fizic. Bărbatul a mai primit o pedeapsă cu închisoarea şi pentru alte fapte, ameninţări, loviri şi alte violenţe, distrugere, însă după aproape 3 ani şi jumătate a fost eliberat condiţionat.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here