Adjunct „nou” la IPJ Gorj

342

Fostul adjunct de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, Ion Frăţilescu, a revenit pe funcţie de la începutul acestei luni, situaţia respectivă nefiind făcută publică de către instituţie prin vreun comunicat de presă.

Acesta a fost reinstalat în postul pe care l-a mai ocupat în urmă cu câţiva ani după ce a câştigat în instanţă un proces pe care l-a intentat Poliţiei Române şi Ministerului Administraţiei şi Internelor. Frăţilescu a fost sancţionat la vremea respectivă în urma unui control efectuat la Gorj, decizia care i-a fost nefavorabilă fiind apoi contestată la instanţă. De abia la sfârşitul lunii trecute instanţa de judecată, în speţă Curtea de Apel Craiova, a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, în baza căreia fostul adjunct al IPJ Gorj este repus în drepturi.
În perioada în care a fost suspendat din funcţie Frăţilescu a fost ofiţer în cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu. Declaraţia de avere pe care a depus-o în această calitate arată că veniturile sale brute ca ofiţer de poliţie au fost anul trecut de puţin peste 41.000 de lei. Omul legii a folosit o parte din bani pentru a-şi achita un credit de 75.000 de lei pe care l-a refinanţat în 2011 pentru o perioadă de 15 ani. Împreună cu soţia acesta are concesionat un teren de 492 mp de la Primăria Târgu Jiu, precum şi o moştenire de 700 mp din partea soţiei, tot în municipiu. Pe ultimul teren a fost moştenită şi o casă de 181 mp, în timp ce pe celălalt adjunctul IPJ Gorj îşi construieşte de 12 ani o casă în suprafaţă de 144 mp.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here