Acum se negociază anexele! Transferul carierelor Berbeşti şi Alunu, parafat joi la sediul CEO

519

Vinerea trecută a fost semnat la Vâlcea, precontractul privind transferul Carierelor de la Berbeşti şi Alunu, asta în în Consiliul de Administraţie şi în Adunarea Generală a Acţionarilor CET Govora. Procedura a fost urmată de negocierea, în aceste zile, a anexelor la contract, iar joi, probabil la ora 11.00 sau 12.00, se va semna oficial contractul la sediul Complexului Energetic Oltenia Târgu Jiu.

Următorul pas este, conform protocolului, şi constă în trimiterea unei notificări pe adresa Consiliului Concurenţei şi a Agenţiei de Rezerve Minerale care vor trebuie să-şi dea avizul pe acest transfer. Deja Consiliul Concurenţei şi-a dat deja un acord prealabil, privind transferul celor două cariere, motiv pentru care, autorităţile vâlcene cred că aprobarea nu va întârzia să fie dată în cele 45 de zile în care trebuie oficial să se răspundă la ea. Dacă pe 20 februarie CEZ Govora va avea cele două avize, începând cu 1 martie se va face transferul efectiv al celor două cariere de cărbune de la Berbeşti şi Alunu. Practic, de la 1 martie, CET Govora va avea cele 2 unităţi de producţie, foste ale CEO, în interiorul şi în proprietatea acestei structuri. Preluarea carierelor de cărbune de la Berbeşti şi Alunu reprezintă, potrivit preluatorilor, doar o primă etapă în ceea ce reprezintă realizarea viitorului Complex Energetic Vâlcea şi că trebuie realizată o restructurare pentru a deveni rentabili pe piaţă.

Preţul pe care CET Govora trebuie să îl plătească Complexului Energetic Oltenia pentru transferul celor două exploatări miniere de la Berbeşti şi Alunu a fost negociat, în baza unui raport de evaluare, la valoarea de 184.140.000 lei, urmând ca acesta să fie plătit într-un număr de 10 tranşe anuale, urmând ca ultima plată să fie achitată până la data de 31 decembrie 2024.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here