Acțiunea ,,Coronavirus” în Gorj: Amenzi de peste 80.000 de lei în 24 de ore, pentru nerespectarea restricţiilor

4403

Peste 100 de amenzi au fost aplicate, sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Gorj, în urma acțiunilor de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus. 16 sancțiuni au fost pentru nerespectarea legilor anti-COVID-19. Verificările au fost făcute de 211 angajați ai IPJ Gorj, jandarmi și polițiști locali, alături de reprezentanți ai ISU Gorj, ANPC, ANSVA și ai Ministerului Sănătății. Controalele au fost efectuate în zone aglomerate, în unităţi de alimentaţie publică, la terase și în mijloacele de transport în comun.
,,În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cadrul acțiunilor au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 856 de persoane, 218 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 109 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.575 de lei, respectiv 16 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar alte 117 la alte acte normative. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu-Jiu și orașele/comunele din județul Gorj”, se preciza, ieri, într-un comunicat de presă al IPJ Gorj. Direcția de Sănătate Publică Gorj a prezentat, sâmbătă, situația epidemiologică. Pe 15 august, 689 de persoane se aflau în carantină la domiciliu sau în locația declarată. În Gorj au fost confirmate 1264 de persoane cu COVID-19, dintre care 970 sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 52 au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului s-au prelevat 8092 teste.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here