Achiziții de circa 600.000 de lei la Tribunalul Gorj

583

Tribunalul Gorj a organizat două licitații pentru achiziționarea a zeci de laptopuri și scannere. Valoarea achizițiilor se ridică la circa 600.000 de lei fără TVA.

Tribunalul Gorj a alocat aproape 400.000 de lei numai pentru cumpărarea de laptopuri. Este vorba de 78 de asemenea echipamente. „Instanțele din circumscripția Tribunalului Gorj nu au în dotare calculatoare laptop, ultima dotare fiind realizată în anul 2007, între timp acestea au fost casate. Este necesară dotarea instanțelor cu calculatoare portabile laptop astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții optime. Situația pandemiei și măsurile de protecție sanitară determină ca în anumite situații, activitatea să se desfășoare la distanță, în cadru izolat. Utilizarea acestor echipamente la nivelul instanțelor de judecată va contribui la creșterea calității actului de justiție și la reducerea timpului de realizare a anumitor activități specifice instanțelor de judecată”, se precizează în documentație.
De asemenea, Tribunalul Gorj a pus la bătaie 200.000 de lei pentru achiziția a 12 scannere pentru documente în format A4/A3. „Scanarea documentelor este o parte importantă a procesului de implementare a Dosarului Electronic care va facilita accesul personalului și justițiabililor la conținutul electronic al dosarului. Pentru a acoperi fluxul de documente din instanțe sunt necesare echipamente performante de scanare. Aceste echipamente vor îmbunătăți semnificativ procesul de scanare din punct de vedere calitativ și al rapidității, documentele scanate și arhivate vor fi puse la dispoziția justițiabililor prin intermediul platformelor TDS și InfoDosar”, se precizează în caietul de sarcini.
Scannerele vor ajunge la instanțele din Târgu-Jiu, Motru, Târgu-Cărbunești și Novaci. Ofertele s-au depus până pe 23 octombrie, urmând a se stabili câștigătorul licitațiilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here