Aceeaşi Mărie cu altă pălărie! IDP Gorj s-a transformat în Regie Autonomă

556

SC Întreprinderea de Drumuri şi poduri (IDP) Gorj SA se va transforma în Regia Autonomă Județeană de Administrare a Domeniului Public și Privat Gorj R.A., ca urmare a votului acordat ieri de majoritatea membrilor Consiliului Judeţean Gorj.

Noua Regie îşi va păstra personalul actual, sediul din strada 14 Octombrie din municipiul Târgu-Jiu, va funcţiona tot sub autoritatea Consiliului Judeţean Gorj, schimbate fiind doar denumirea şi scopul înfiinţării, acela al administrării, gestionării şi exploatării domeniului public şi privat al judeţului Gorj.
Proiectul de hotărâre a fost un subiect de dezbatere în şedinţa ordinară de ieri de Consiliu Judeţean, între preşedintele Ion Călinoiu, şi grupul de consilieri liberali. Chiar dacă aceştia din urmă nu au văzut rostul transformării SC IDP Gorj SA în Regie Autonomă, proiectul a trecut cu votul favorabil al majorităţii din CJ Gorj.
“Este nevoie de această unitate economică pentru a executa la timp aşa cum trebuie lucrările de întreţinere pentru patrimoniul judeţului şi care sunt de competenţa Consiliului Judeţean. Este nevoie să extindem obiectul de activitate al regiei şi în construcţii încât să avem garanţia executării lucrărilor de investiţii sau întreţinere. Măsura este una care elimină tot spectrul de disfuncţionalităţi, întârzieri de lucrări etc. Nu inventăm noi acest lucru; aceste unităţi se regăsesc şi la alte unităţi administrativ judeţene şi locale”, a declarat preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu.
Consilierul liberal Dan Vîlceanu l-a acuzat pe Călinoiu că nu a vrut să gestioneze bine patrimoniul judeţului altfel ar fi înfiinţat acum mai mulţi ani această Regie. “N-aţi vrut să gestionaţi bine patrimoniul judeţului Gorj că altfel aţi fi făcut o Regie de mai mult timp. Nu ştiu care este situaţia din documente a SC IDP SA, nu avem nici un document la zi cu privire la situaţia financiară a IDP Gorj. Din câte ştiu, se află în derulare la CJ Gorj o procedură privind desemnarea unei societăţi care să se ocupe de întreţinerea drumurilor publice. Odată înfiinţată această Regie îi vor fi date automat în administrare şi drumurile judeţene, întreţinerea acestora, deci procedura nu va mai fi continuată. CJ Gorj o va anula, iar Regia Autonomă se va ocupa de toate lucrările ce trebuie efectuate pe drumurile publice judeţene”, a afirmat Vîlceanu.

Cinci membri în CA
Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Județene de Administrare a Domeniului Public și Privat Gorj R.A. va fi constituit din: un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, licenţiat în ştiinte economice şi cu experienţă în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin 5 ani de la data obţinerii diplomei de studii superioare; un reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj, cu experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăți comerciale ori regii autonome; trei persoane cu experienţă în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat. Aceste persoane nu vor fi selectate din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul Consiliului Judeţean Gorj sau al altor instituţii publice.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Administrarea domeniului public si PRIVAT? Adica, chem Regia sa-mi curete aleile din curte, buruienile dintre straturi sau sa-mi tunda peluza? Ce domeniu privat poate administra o regie de stat, domnilor consilieri judeteni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here