Accident la Scoarța cu mașina furată

597

Un bărbat de 65 de ani, din comuna Scoarța, a sunat la Poliție, ieri, și a anunțat că o persoană i-a furat autoturismul parcat pe podul din fața locuinței. În urma anchetei, oamenii legii au constatat că autorul este verișorul proprietarului mașinii. Acesta nu avea permis și se afla sub influența băuturilor alcoolice.
”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că autoturismul ar fi fost sustras de un tânăr de 22 de ani, din localitate, care, aflându-se sub influența alcoolului, ar fi pătruns fără drept în locuința apelantului, ocazie cu care a luat cheile și a plecat cu autoturismul, fără încuviințarea proprietarului. Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere. La scurt timp, în urma investigațiilor efectuate, autoturismul a fost găsit răsturnat, întrucât, în timp ce tânărul îl conducea, pe DN 67 Scoarța, din cauza lipsei de experiență și a condițiilor meteo nefavorabile, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul de pe partea stângă a drumului”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
În urma evenimentului rutier, tânărul a fost găsit de polițiști în autoturism. Acesta nu a fost rănit. În urma testării cu etilotestul a rezultat o concentrație de 0,69 mg/l în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului și care nu deține permis de conducere.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here