Accident de muncă la Cariera Jilţ Sud

756

Un angajat la Carierei Jilţ Sud a ajuns joi dimineaţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu după ce un bulgăre de pământ a căzut peste el. În vârstă de 53 de ani, brigadierul a suferit leziuni craniene. Omul a fost ajutat imediat după producerea accidentului de către colegii săi care au solicitat şi o ambulanţă la faţa locului.
Evenimentul este încadrat ca şi accident de muncă, iar echipe de control ale Complexului Energetic Oltenia şi ale Inspectoratului Teritorial de Muncă desfăşoară cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul. Dănuţ Clăpăneanu are 53 de ani şi lucrează în cadrul Carierei Jilţ Sud pe postul de brigadier. Muncitorul este originar din comuna Grozeşti, judeţul Mehedinţi.
“Am aflat despre accident. Din fericire nu a fost unul mortal.
O echipă de control din instituţia noastră a fost trimisă la spital pentru a vedea care este starea rănitului. Vom continua cercetările pentru a se vedea împrejurările cum s-a produs accidentul de muncă, deoarece omul era în timpul serviciului, efectua o serie de manevre, când s-a prăbuşit peste el un bulgăre de pământ”, a declarat George Romanescu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
În decursul după amiezii de ieri, bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la un spital din Capitală.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here