Accident cumplit la Mătăsari! – Cumnatul vicelui Florescu, omorât accidental

391

Viaţa unui tânăr de 34 de ani din Mătăsari a fost curmată ieri la prânz în mod brutal de un capac desprins de la un autobuz aflat în mers, cel decedat fiind un cumnat al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Şoferul autobuzului nici măcar nu a observat că a lovit pe cineva, el continuând să meargă vreo câteva sute de metri până când a observat că din maşina pe care o conducea lipsea o bucată de tablă de peste un metru patrat, cea care l-a lovit în plin pe Cătălin Ciortea. Conducătorul auto le-a mărturisit poliţiştilor şi că ar fi fost sunat de un cunoscut care i-a spus că l-a văzut în trafic şi că are o problemă cu o piesă din spatele autocarului, cea care s-a şi desprins şi a provocat nenorocirea de acum.

Tânărul accidentat a murit pe loc, echipajul de la Ambulanţă venind la faţa locului constatând doar decesul. Înaintea sa putea să moară însă un alt bărbat, un localnic declarând că a apucat să vadă autobuzul la timp şi să se ferească de capacul care se deschisese pe laterala de la spate, fiind evitată, astfel, încă o nenorocire. “A trecut pe lângă mine şi am văzut uşa deschisă la spate ca o aripă de la avion venea. Numai ce mă despărţisem de nişte prieteni şi am apucat să mă las în jos, că altfel cred că eu eram cel mort acum”, a declarat, vizibil marcat bărbatul respectiv. Un alt şofer aflat în trafic, în spatele autocarului, a menţionat şi el că a văzut uşa respectivă deschisă, dar că nu avea ce să facă, el oprind la un moment dat pentru că ajunsese acasă. Şoferul autocarului a refuzat să facă vreun comentariu, însă reprezentanţi ai firmei la care lucrează, J&R Cars, au menţionat că niciodată nu au avut vreo astfel de problemă. Aceştia au spus că autobuzele sunt verificate înainte de a pleca în cursă şi, în cazul de faţă, mecanismul care deschidea uşa respectivă, o uşă similară cu cea de la cala de bagaje. Mecanismul este unul automat şi, cred cei de la firma de transport, e posibil să se fi declanşat din cauza vreunei gropi, deşi drumul spre Mătăsari se prezintă în condiţii destul de bune, o porţiune însemnată fiind asfaltată anul trecut. Autobuzul va fi supus unei expertize tehnice şi experţii vor spune, în cele din urmă, ce anume a provocat deschiderea acelei uşi.
Şoferul autobuzului s-a ales cu dosar penal şi este anchetat pentru ucidere din culpă. Victima sa a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzei exacte a decesului. Bărbatul decedat era căsătorit şi avea acasă o fetiţă de doar câţiva anişori.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here