A treia zi de protest FNME, sub acoperire

433

Aşa cum au anunţat deja vineri o parte dintre cei peste 100 de sindicalişti din cadrul Federaţia Naţionale Mine Energie (FNME) care au protestat luni, în faţa sediului Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), purtau cagule, susţinând că le este teamă să fie recunoscuţi şi concediaţi.

,,Oamenii poartă cagule ca măsură de protecţie, având în vedere ameninţările anunţate de directorul general. La acţiunea anterioară, dumnealui a anunţat presiuni asupra angajaţilor, ameninţări de genul că cei care au participat la acţiuni vor fi daţi afară. Contractul este negociat pe doi ani de zile, până în 2015, dar în fiecare an se negociază anumite drepturi salariale. Contractul nu a fost finalizat, mai sunt drepturi de armonizat, dumnealor uită acest lucru, de aia se feresc să vină în faţa noastră, pentru că au rămas datori moral faţă de aceşti salariaţi.(…) Anumite elemente din contract trebuie negociate, în speţă avem de negociat pachetul de performanţă”, a spus sindicalistul Marin Golea.
Angajaţii care au purtat cagule au declarat că le este teamă că îşi vor pierde locurile de muncă din cauza acestei pichetări. ,,Nu ne-au ameninţat direct, dar indirect suntem foarte ameninţaţi, este posibil să ne pierdem locurile de muncă pentru un drept fundamental al democraţiei, dreptul de a protesta contra faptelor de agresiune manifestate de administraţie. Domnul director general Ciurel, la manifestaţia care a avut loc anul trecut, a spus că cei de pe listele de disponibilizări vor fi cei care au participat la miting şi ne temem pentru siguranţa noastră”, a afirmat unul dintre participanţii la manifestaţie.
Acţiunile de pichetare se vor încheia joi, 20 februarie, iar în cazul în care negocierile nu vor fi deblocate, sindicaliştii din cadrul FNME anunţă proteste de amploare.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here