A renăscut după o cădere în gol de la etajul 12

442

Andrei Covrig este un tânăr din municipiul Târgu-Jiu care până acum un an de zile era un băiat sănătos, care plecase la muncă în străinătate pentru a avea un trai mai bun. Din păcate, el a suferit un grav accident, căzând în gol de la 24 de metri. Medicii au reuşit să-i salveze viaţa, după ce i-au făcut mai multe operaţii. Acum el se recuperează la Centrul Christian şi îşi doreşte să găsească un loc de muncă, deoarece a pierdut pensia de handicap, din cauza legislaţiei în domeniu.

Pe Andrei Covrig l-am găsit la Centrul de Zi Christian, unde făcea exerciţii de recuperare. El pare, la prima vedere, un tânăr sănătos, însă povestea sa demonstrează ca este doar un norocos care a supravieţuit unui grav accident şi care face eforturi enorme pentru a reveni la normal. „Mă numesc Covrig Constantin Andrei şi am 23 de ani. Acum un an mi s-a întâmplat un grav accident, am căzut de la 24 de metri. Accidentul s-a întâmplat în Suedia; munceam pe schele; de la patronul de acolo nu am primit nimic, nici măcar un ban”, a declarat Andrei.

Statul român i-a tăiat pensia de handicap
Nu doar patronul la care lucra în momentul în care a suferit accidentul de muncă nu l-a sprijinit pe Andrei, el fiind „faultat” şi de statul român. Gradul său de handicap a fost schimbat, el pierzând pensia. Tocmai de aceea, speră să se angajeze. „Mi-au schimbat gradul de handicap, de la gradul 1 la 3 şi nu înţeleg de ce. Luam pensie de 3 milioane şi tati cât lua indemnizaţia de însoţitor; el nu mai ia nimic, iar eu iau 30 de lei, o nimica toată”, a menţionat Andrei Covrig.
Aflat în această situaţie, tânărul a încercat să îşi caute dreptatea în instanţă, însă nimic nu s-a rezolvat. „Am mai multe procese, mai mulţi bani aruncaţi în vânt; nu s-a rezolvat nimic. Am făcut terapie la Spitalul 700 vreo trei luni şi dădeam 30 de lei pe zi; dacă mi-au tăiat pensia, nu mai am de unde să mai dau aceşti bani”, a mărturisit Andrei Covrig.
Băiatul vine zi de zi la Centrul Christian pentru a se recupera. Munceşte din greu în sala de kinetoterapie şi progresele sale sunt vizibile. Andrei Covrig este demn de toată admiraţia semenilor săi şi, chiar dacă a avut neşansa ca viaţa sa să fie dată peste cap într-un mod atât de dramatic, el speră că se va putea chiar angaja într-o bună zi.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here