A rămas cu bolovanii după ce i-au furat pământul

362

Situaţie greu de imaginat pentru un bărbat din Târgu-Jiu care, pe un teren situat la marginea oraşului, în zona Curtişoara, s-a trezit că a rămas fără pământul pe care îl ştia pe malul Jiului şi pe care îl moştenise de la bunicii săi.

Cineva a venit acolo şi i-a decopertat vreo 4500 de metri patraţi de teren, luându-i ce era mai bun din pământul respectiv, adică solul fertil. Pentru operaţiunea cu pricina au fost folosite utilaje de mare capacitate pentru că în unele locuri au fost făcute excavaţii mai mari şi de un metru, iar pe tot locul se văd urme de buldozer şi de camioane. Dorin Ruşescu a rămas „interzis” când a văzut cu câtă gaură s-a ales pe terenul său, el fiind de părere, glumind, deşi nu îi arde de aşa ceva, că cineva a încercat să construiască pe acolo o autostradă.
„E de neconceput, locul acesta arată de parcă cineva s-ar fi apucat să facă pe aici o autostradă. Pământul fertil a fost decopertat, iar mie mi-au rămas acum bolovanii. Poate îi ia cineva şi pe ăştia că sunt destule balastiere pe aici prin zonă. Am avut noroc cu vecinul care m-a întrebat dacă am vândut terenul, pentru că s-a mirat când a văzut că nu mai e pământul pe care îl ştia şi el. I-am spus că nu am vândut nimic, iar atunci mi-a zis că a venit cineva şi a ras totul pe aici. Am venit şi eu şi am constatat că acum pământul nu se mai fură în acte, ci direct cu basculanta. Era un sol foarte fertil, şi cu siguranţă cine l-a furat a scos bani buni pe el, mai ales că sunt câteva sute de metri cubi de pământ decopertat”, declară păgubitul. Acesta a depus plângere la Poliţie şi aşteaptă ca făptaşii să fie identificaţi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here