A fi sau a nu fi S U S P E N D A T !?

336

Încă de vineri seara, odată cu cele 256 de voturi ale parlamentarilor, preşedintele Traian Băsescu este suspendat. Ca preşedinte interimar a rămas al doilea bărbat în stat, Crin Antonescu, preşedintele Senatului. Şi joi, scuzându-se că n-a avut vreme să se apare, pe atunci preşedintele Traian Băsescu a cerut permisiunea de a mai participa şi vineri, la dezbaterea cererii de suspendare a USL şi să dea răspunsuri la toate acuzele.

Cum toată lumea îl ştia un campion al minciunilor aducătoare de succes electoral, putere şi câştiguri, nici de astă dată n-a fost altfel. Lamentabil în prima zi, nu şi-a recunoscut vreo vină nici a doua zi, de vineri, ba a mai declarat că n-a minţit în viaţa lui. Măi, să vezi! Şmechereşte, i-a dat o hârtie lui Crin Antonescu pe care acesta să-şi scrie demisia din politică dacă el, Traian Băsescu, va păcăli poporul încă odată şi va reveni la Palatul Cotroceni. Un om civilizat, pe deasupra şi preşedinte al tuturor românilor, avea obligaţia să nu părăsească sala plenului Parlamentului României, să-i asculte şi pe Crin Antonescu şi pe Călin Popescu Tăriceanu. N-a făcut-o, nefiind imparţial.
Ba a mai avut tupeul să le reproşeze unora că el i-a făcut prim miniştri ai României. Ce repede a uitat cum se ruga de PNL şi de preşedintele acestuia Călin Popescu Tăriceanu să se alieze cu PD-ul (aflat pe atunci la 7%), constituind Alianţa Da. În care Theodor Stolojan să candideze la preşedinţie, renunţând în urma plânsului cu „Dragă, Stolo!” Apoi, tot prin rugăminţi mincinoase, el candida la funcţia de preşedinte al României şi preşedintele de atunci al PNL, Călin Popescu Tăriceanu la cea de prim ministru.
Şi tot el mai spusese, precum Pinocchio, că atâta vreme cât el va fi preşedintele României nu-l va nominaliza pe liderul PSD, Victor Ponta, la demnitatea de prim ministru al României. Atunci când l-a nominalizat, preferatul lui, Emil Boc-aghiotantul, căzuse prin Moţiune de cenzură. Şi nu avea încotro, trebuia să-l nominalizeze, obligatoriu, pe liderul noii majorităţi. Omul Traian B. nu-i uituc, ci doar mincinos. Şi spune doar ce-i convine.
Şi sondajul IMAS, dar şi presa străină îl dă perdant. Politologul Mario Kreuter, citat de Deutsche Welle afirmă: „Băsescu este orice altceva, da nu un bun democrat”. Să-l lăsăm în plata Domnului şi să nu-i mai aducem acuze. Cine mai dă într-un om căzut? Noi nu!
CSM SE INSPIRĂ DIN GORJEANUL. Nu ne-am fi aşteptat, dar Gorjeanul este un cotidian extrem de important! E citit şi la Bucureşti, iar unele organisme se autosesizează. Mai anul trecut Agenţia Domeniilor Statului l-a demis pe directorul general în urma unui articol din Gorjeanul. Cu toate că, dacă cităm art. 133, alineatul 1 din Constituţia României, republicată: „Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei”,. Situaţia nu-i chiar aşa. CSM-ul citeşte Gorjeanul şi se autosesizează, anchetând un procuror. Ne-am fi aşteptat la cu totul altceva din partea CSM. Din păcate, prin asemenea fapte, CSM dovedeşte că răspunde la unele comenzi!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here