Reţeta zilei – Saleuri

428

retetaIngrediente:

250g margarină

250 g brânză de vaci

12 linguri de făină

1 linguriţă rasă sare

1 ou

mac/chimen/caşcaval ras

Mod de preparare:

Se face o cocă din margarină, brânză de vaci, făină şi sare. Se lasă la rece cam o oră. Se împarte coca în 2-3 părţi. Pe planşetă se presară făina şi se întinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasă la rece. Se bate oul într-o cănuţă. Se unge cu o pensulă foaia cu ou bătut, apoi se pune după preferinţă mac/chimen/susan/caşcaval ras. Se taie cu dosul lamei cuţitului beţigaşe 1×10 cm sau cu cuţitul special, ondulat pentru tăiat coca. Tava se unge cu margarină/ulei şi se tapetează cu făină. Dacă aveţi mai multe tăvi folosiţi-le. Atenţie dacă le puneţi pe 2 grătare că cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute în cuptorul încălzit în prealabil.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here