Ziua Mondială a Cărţii, celebrată la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

580

Elevii împreună cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” au sărbătorit, ieri, printr-o serie de acţiuni, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor.

Ieri, 23 aprilie a fost sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor. Evenimentul fiind un mijloc de recunoaștere a puterii cărții, de a promova şi încuraja lectura, dar în acelaşi timp, de a-i sprijini pe autorii de cărți.
Un astfel de eveniment nu putea trece neobservat de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu ce au celebrat această zi printr-o serie de evenimente. De asemenea, în incinta bibliotecii şcolii, elevii, îndrumaţi de Irina Vaculea, profesor, au dezbătut pe toate feţele, în cadrul activităţii intitulate „Cartea-comoara activitate ziua cartii 2sufletului” o parte din aspectele importante, în viaţa şi educaţia omului, ale acestui eveniment.
Activitatea a debutat cu informaţii legate de cunoaşterea semnificaţiei Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Dreptului de Autor. Ulterior, a avut loc susţinerea unor campanii de promovare a interesului pentru carte, respectiv lectură în rândul elevilor, îmbunătăţirea competenţelor de lectură, documentarea şi informarea în bibliotecă, ca alternativă de petrecere a timpului liber pentru elevi, stimularea implicării în acţiuni de voluntariat a elevilor şi părinţilor acestora prin donarea de cărţi şi jucării unor copii de grădiniţă.
Pentru a atinge şi latura creativităţii, elevii au prezentat, în cadrul activităţii, semne de carte cu diferite mesaje menite să încurajeze cititul. Nu au lipsit nici curiozităţile din lumea cărţilor, ce au deschis apetitul pentru lumea fascinantă a acestora, încântându-i pe copii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here