Pandurii, cu piciorul pe acceleraţie la achiziţii

442

După ce a tatonat piaţa transferurilor până acum, aducându-l doar pe Grecu, Pandurii a dat lovitura semnând cu Nikola Vasiljevic şi are pregătit deja contractul şi pentru Eric.

Cu o gaură mare în centrul defensivei, acolo unde Pandurii nu avea nicio certitudine după ce Erico a fost operat la ligamente, iar în ceea ce-l priveşte pe Christou nu se poate estima încă nivelul la care va juca după ce şi el a fost supus unei intervenţii chirurgicale la sfârşitul anului trecut, oficialii gorjeni s-au orientat spre jucători tineri, dar şi cu experienţă, iar ţinta principală a fost sârbul Nikola Vasiljevic.
Jucător de talie, dar atletic, Vasiljevic a fost căpitanul celor de la OFK Belgrad şi a fost urmărit de gorjeni la trei partide din prima parte a campionatului. Jucătorul este pe placul conducerii şi, mai important, a fost şi pe cel al antrenorului Edi Iordănescu: “Noi l-am urmărit şi la jocuri, la faţa locului, dar şi antrenorul Edi Iordănescu a vizionat jocuri ale sale, pe DVD. Am văzut meciurile celor de la OFK Belgrad cu Partizan, cu Steaua Roşie Belgrad şi am căzut de acord că este jucătorul de care avem nevoie în centrul defensivei”, a declarat preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

N-a venit liber de contract
Pentru aducerea lui Vasiljevic, Pandurii a trebuit să bage mâna în buzunar, jucătorul fiind, în momentul în care gorjenii au pus ochii pe el, sub contract cu OFK Belgrad. “Clubul nostru va achita suma de 150 de mii de euro echipei OFK Belgrad. Aveam nevoie de un jucător în zona centrală după ce acolo ni s-a accidentat destul de grav Erico da Silva, jucător care s-a operat în Ungaria. Mulţumim şi acţionarilor noştri care au înţeles că avem o problemă şi avem nevoie de bani pentru a o rezolva. Aveam nevoie de un jucător care să vină și să joace și să ne ajute în acest retur infernal. Vom mai aduce maxim un jucător, cel mai probabil tot un fundaș central”, a mai declarat Pîrvulescu.
Jucătorul de 23 de ani a avut în ultimul an şi jumătate prezenţe continue în garnitura celor de la OFK Belgrad, fiind înlocuit o singură dată în sezonul trecut şi o dată în acest sezon. Vasiljevic a mai fost curtat în această iarnă şi de Dinamo, iar în toamnă a fost în discuţii avansate cu CS U Craiova.

Eric, la o semnătură de Pandurii
Eric de Oliveira a devenit jucător liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Al Ahli, iar după discuţiile purtate cu preşedintele Eugen Pîrvulescu, se va întoarce la Pandurii, acolo unde a cunoscut cele mai înalte performanţe ale carierei deşi nu a jucat la Târgu Jiu decât o jumătate de sezon.

eric 1“Îl așteptăm, avem nevoie de el, este un jucător valoros. Contează foarte mult că este iubit la Târgu-Jiu. Eric vine din postura de liber de contract. Eu am discutat cu Eric, el s-a simțit bine aici în cele șase luni cât a jucat pentru noi. În plus chiar el a zis că a câștigat la Târgu-Jiu în 6 luni cât în 6 ani în altă parte. Îl știu bine pe Eric, după ce s-a despărțit de Al Ahli m-a sunat și mi-a spus că «Tati, vin acasă!». E greu să-l mai întoarcă cineva din drum”, a declarat preşedintele Pandurilor.

Pîrvulescu: “Sigur, Eric nu va dezamăgi!”
Readucerea lui Eric la Pandurii este şi un pariu al preşedintelui Eugen Pîrvulescu, acesta fiind sigur că jucătorul brazilian va trage tare şi va trece uşor peste accidentarea suferită anul trecut. “A făcut lucruri bune la Pandurii, a avut un randament foarte bun și sper să fie același jucător pe care îl știm. Sunt sigur că Eric nu va dezamăgi. Avem o situație dificilă în clasament şi ne trebuie jucători valoroși. Eric a fost ghinionist, aceasta este realitatea. După ce a plecat de la noi, s-a accidentat și i-a fost greu să revină rapid pe teren. Acum este apt 100%, sigur va avea același randament dinainte”, spune preşedintele echipei gorjene.

“Edi îl va reinventa pe Eric”
Despre revenirea în ţară a lui Eric s-a vorbit având printre variante şi Steaua, iar mai recent chiar şi Dinamo, însă Eugen Pîrvulescu spune că Eric va juca pentru Pandurii. “Nu știu dacă l-a dorit Steaua, nu e treaba mea. Tot ce știu e că la noi e dorit de toată lumea, fani, colegi și antrenor, asta contează”, spune Pîrvulescu, acesta trecându-l pe lista celor care-l vor pe Eric din nou în tricoul alb-albastru al Pandurilor şi pe Edi Iordănescu: “Sigur și tehnicianul echipei noastre, Edi Iordănescu îl dorește pe Eric de Oliveira, vrea să lucreze cu el și sigur, în proporție de 100% îl va reinventa pe Eric. E clar că este un jucător de care noi avem mare nevoie”, a completat preşedintele grupării târgujiene.

Lovitură de imagine, lovitură financiară
“Mariajul” dintre Pandurii şi Eric a fost unul cu beneficii de ambele părţi. Eric a crescut mult în joc evoluând în grupele Europa League în faţa unor echipe precum Fiorentina sau Dnepr, dar a şi câştigat bani aşa cum nu o mai făcuse în cariera sa nici la Mediaş şi nici în scurta perioadă petrecută în Ucraina. Nici Pandurii nu a ieşit deloc pe minus, în afara evoluţiilor lui Eric ce au ajutat echipa să se facă remarcată pe plan european, gorjenii au reuşit să-l vândă pe brazilian în Arabia Saudită, la Al Ahli pentru suma de 1,2 milioane de euro. Acum Eric se întoarce la Pandurii gratis, iar gorjenii se gândesc deja cum să facă din nou profit după o reţetă care deja şi-a arătat eficienţa: “Este și o lovitură de imagine, dar cel mai important e că este un jucător de valoare și care ne poate ajuta. Mă gândesc chiar că peste un an la o revânzare a lui Eric. Având în vedere cât este de iubit Eric la Târgu Jiu, ne gândim şi să punem în vânzare tricouri ale lui Eric”, a mai spus Eugen Pîrvulescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here