Doar victoria contează

404

Meciul de la Braşov este unul de a fi sau a nu fi, nu atât pentru Pandurii, care ar putea salva cât de cât sezonul printr-o comportare mai bună în retur, cât pentru antrenorul Petre Grigoraş, al cărui scaun s-ar putea clătina serios în cazul unui nou eşec.

Tehnicianul Pandurilor va avea de înfruntat o situaţie destul de neplăcută, aceea de a juca cu sabia deasupra capului, asta deşi spune că nu se teme şi nu s-ar opune unei decizii defavorabile lui, venită din partea conducerii clubului târgujian. “Meciul de la Braşov este posibil să fie un capăt de drum… Deocamdată, personal, n-am vrut să mă gândesc la asta. Am avut o discuţie cu cei din conducere. Dacă nu vom câştiga, nu o să fiu eu o piedică în calea echipei pe care o respect, o stimez şi o antrenez momentan. Nu m-am gândit sub nicio formă să plec, nu am zis că o să renunţ. Am plecat într-o situaţie mult mai fericită pentru echipă, dar nu acum. Dacă cei din conducere vor hotărî sau vor lua o decizie, niciodată nu mă voi opune. Vreau binele acestei echipe, o respect foarte mult şi dacă se va considera că eu sunt principalul vinovat şi aici trebuie să apară schimbarea pentru ca echipa să meargă bine, ne-am strânge mâinile fără niciun fel de probleme. Noi suntem vinovaţi, noi îi antrenăm zi de zi, le trasăm nişte sarcini şi ei trebuie să le pună în practică. Până la urmă aici trebuie să se umble, la banca tehnică sau la lot. Acum, ce va hotărî conducerea… Dacă o va face într-o perioadă scurtă sau la iarnă, asta este problema dânşilor şi ei trebuie să analizeze bine toată situaţia”, a declarat antrenorul Pandurilor referindu-se la situaţia sa la echipă.

Stări de spirit diferite
În vreme ce la Pandurii vestiarul se află încă sub amprenta ultimului rezultat nefast, braşovenii au moralul ridicat de succesul din Gruia, dar şi de promisiunea venită din partea conducerii cum că, în curând, se vor achita unele salarii restante. Grigoraş ştie că Pandurii trebuie să treacă peste orice fel de problemă şi la Braşov trebuie să aibă şi un joc bun, dar şi rezultatul dorit, adică o victorie: “E un meci foarte dificil, foarte greu, cu o echipă cu un moral foarte bun după victoria de la CFR Cluj. Noi avem moralul destul de şifonat după egalul cu Chiajna, deci sunt două stări de spirit total diferite, dar niciun meci nu seamănă cu altul şi ne dorim să avem o evoluţie bună şi de data asta să avem parte şi de un rezultat bun. La Braşov trebuie să avem şi o evoluţie bună şi un rezultat bun, trebuie să le cumulăm pe cele două pentru a ieşi cât de cât din această stare aproape de şoc în care suntem”, a declarat antrenorul Pandurilor. Acesta crede însă că moralul este unul pe care fiecare şi-l poate clădi: “E posibil ca şi noi să avem o motivaţie în plus, pentru că e deranjant şi ruşinos unde suntem în clasament. Nu trebuie să ne mai gândim acum la starea psihică, să plângem că am făcut egal, că ei au câştigat. Starea psihică poate fi şi cea pe care ţi-o impui în momentul respectiv. Dacă vrei să fii slab, slab vei fii! Dacă vrei să fii puternic, poţi să devii şi puternic! Adevăraţii sportivi îşi arată tăria de caracter şi forţa mentală în momentele grele, iar noi suntem într-un moment foarte greu”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Nu sunt invincibili
Faptul că FC Braşov s-a impus în Gruia nu înseamnă că Pandurii nu poate învinge sub Tâmpa, crede Grigoraş, care are de partea sa şi câteva exemple destul de recente: “Este o echipă greu de învins pe teren propriu. Dar cum a reuşit să învingă Craiova, cum a învins U Cluj în cupă, de ce nu am reuşi şi noi? Nimeni nu e invincibil, problema nu e la ei, problema e la noi”, a declarat antrenorul gorjenilor. Acesta crede că echipa sa va avea în faţă un grup foarte unit, de acolo venind şi forţa braşovenilor, altfel o echipă pe care la începutul campionatului prea puţini o vedeau în prima jumătate a clasamentului: “E un grup foarte unit, cu toate că au probleme financiare destul de multe. Sunt jucători experimentaţi, valoroşi, în toate compartimentele. Mi-aş dori şi eu în echipă unii dintre jucătorii de la FC Braşov, nu dau nume pentru a nu se interpreta. E o echipă care formează un grup cu toate problemele pe care le au şi se vede asta în numărul de puncte pe care le-au luat. Sunt 19, faţă de cele ale noastre…”, a mai spus Grigoraş.

Mevlja revine, Răduţ şi Matulevicius rămân acasă
Accidentat de ceva vreme, Nejc Mevlja este apt de joc şi ar putea fi o soluţie pentru apărarea pandură, destul de şubredă în acest sezon. Singura problemă a lui Mevlja este acum faptul că a lipsit de pe teren destul de mult: “Mevlja este apt de joc, s-a antrenat, face parte din lot, dar vine după trei săptămâni de pauză. Poate să fie o soluţie la Braşov”, spune Grigoraş. Acesta are însă şi motive de supărare, doi dintre jucătorii de prim unsprezece nu vor face deplasarea cu echipa la Braşov din cauza problemelor medicale pe care nu le-au rezolvat încă: “Răduţ şi Matulevicius ratează şi această partidă, dar vor fi apţi 100% pentru următorul joc”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.
Jucătorul care a egalat în meciul cu Concordia şi care putea să întoarcă soarta partidei dacă Matache nu scoatea incredibil o lovitură liberă, Feiz Shamsin, ar putea fi surpriza din echipa cu care Grigoraş ar putea începe meciul sub Tâmpa: “Shamsin poate să fie o soluţie. Bravo lui că a intrat şi a venit cu un plus. E poate singurul jucător care a venit cu ceva în plus. Poate să fie şi el o soluţie, dar mă voi gândi până la ora jocului. Am câteva dileme legate de primul unsprezece, pot să apară unele schimbări. Sper să fiu inspirat de data asta şi să introduc în teren cei mai în formă, cei mai harnici şi cei mai devotaţi dintre jucători. Avem nevoie de forţă mare de tot, şi mentală şi fizică. Avem nevoie de jucători agresivi, motivaţi, care să facă tot posibilul să câştigăm meciul de la Braşov”, a încheiat tehnicianul Pandurilor.

FC Braşov – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Tineretului”, Braşov, sâmbătă, ora 15:30
Televizare: Look Plus / Dolce Sport
Echipe probabile:
FC Braşov: Marinescu – Vagner, Machado, Leko, Serginho – M. Constantinescu, Enceanu, C. Munteanu, Bruno Madeira, Aganovic – L. Ganea. Antrenor: Adrian Szabo.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Erico, Elton, Momcilovic – Anton, Nistor, Shalaj – Shamsin, Roman, Nicoară. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here