Energie cu putere europeană!

407

Deşi mulţi s-au temut de valoarea adversarului, Energia şi-a făcut un debut frumos în Europa, gorjenii lui Constantinides trecând cu bine peste debutul în FIBA EuroChallenge, cu o victorie clară în faţa estonienilor de la Tartu Rock, scor 74-56 (21-15, 14-19, 11-13, 28-9).
Într-o atmosferă de mare meci, cu Sala Sporturilor fremătând la prima partidă internaţională oficială a echipei de baschet a Energiei, trupa lui Constantinides a început în forţă confruntarea cu Tartu Rock. Energia a condus cu 13-2, dar entuziasmul prea mare i-a făcut pe jucătorii lui Constantinides să şi greşească, iar echipa din Estonia s-a apropiat, după 13-9 s-a ajuns la 15-13, însă tribunele şi-au trezit favoriţii din nou la viaţă şi primul sfert s-a încheiat cu un avantaj bun pentru Energia, scor 21-15. Cu Turner mai mult pe bancă după ce a acumulat două şi mai târziu chiar trei puncte, Energia a avut un debut de sfert secund bun, a condus cu 35-27, dar a urmat un final slab cu un run de 7-0 pentru oaspeţi, care au intrat la cabine cu doar un punct în spatele amfitrionilor, scor 35-34 după 20 de minute de joc. Din nou, începutul sfertului a fost bun pentru Energia şi după pauza mare, apărarea a funcţionat aproape perfect, cu doar două puncte primite în aproape şapte minute, însă ultimele minute au fost din nou ale oaspeţilor. Experienţa celor de la Tartu, dar şi insistenţa cu care jucătorii Energiei au căutat, fără succes, reuşitele de trei puncte, au făcut ca de la 43-36 să se ajungă la 46-47, oaspeţii fiind pentru prima dată în avantaj pe tabelă cu câteva zeci de secunde înaintea finalului sfertului trei.
Tradiţia s-a menţinut şi în debutul sfertului patru, Energia s-a dezlănţuit şi după o nouă perioadă în care jucătorii lui Constantinides au închis toate spaţiile din defensivă, scorul a devenit 61-51 după 35 de minute de joc. Purtaţi pe aripi de tribune, care nu au încetat să suţină echipa chiar şi în momentele mai grele ale meciului, jucătorii Energiei s-au întrecut pe ei şi diferenţa de pe tabelă s-a mărit constant, de la 68-51 la 72-53, tabela fiind închisă la 74-56, un scor excelent pentru echipa gorjeană la primul său joc în FIBA EuroChallenge.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here