Israelul a lansat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza

488

Guvernul israelian a ordonat joi seara armatei să lanseze o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri soldate cu peste 240 de morţi, a anunţat Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

„Premierul şi ministrul Apărării au ordonat joi seara armatei să înceapă o operaţiune terestră şi să intre în Fâşia Gaza pentru a distruge tunelurile utilizate pentru activităţi teroriste în Israel”, a anunţat Biroul premierului într-un comunicat.

„Decizia a fost aprobată de către Cabinetul de Securitate, după refuzul Hamas de a accepta un armistiţiu de încetare a focului”, potrivit comunicatului.

„După zece zile de atacuri pe cale aeriană, maritimă şi terestră ale Hamas, precum şi după refuzul acestei mişcări de a calma situaţia, armata a lansat o operaţiune terestră în Fâşia Gaza”, a anunţat anterior armata.

Guvernul israelian a ordonat lansarea acestei operaţiuni terestre cu scopul de a „afecta semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas” şi de a garanta „securitatea cetăţenilor Israelieni”, adaugă armata.
Această operaţiune va include manevre ale infanteriei, artileriei şi activităţi ale serviciilor de informaţii, susţinute de aviaţie şi de flotă, precizează armata israeliană. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here