Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor are sucursală la Târgu-Jiu

572

La propunerea şi iniţiativa unui grup de tineri cu experienţă şi expertiză în domeniul tineretului s-a înfiinţat, în Timişoara, Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor, organizaţie ce susţine dezvoltarea continuă, personală, profesională şi academică a tinerilor din România. Întrucât membrii echipei de conducere au desfăşurat, în trecut, activităţi de educaţie nonformală pentru tinerii din Municipiul Târgu-Jiu şi proiecte de dezvoltare durabilă a comunităţii locale (Let’s Do It, Romania!), încă de la înfiinţarea organizaţiei, s-a constituit Sucursala Târgu-Jiu a Institutului Român pentru Dezvoltarea Tinerilor.

Reprezentanţii IRDT spun că înfiinţarea acestei organizaţii intervine în contextul în care societatea actuală nu acordă suficientă atenţie şi importanţă dezvoltării tinerilor. Tinerii alcătuiesc pentru orice societate resursa umane esenţială pentru dezvoltarea socială şi reprezintă, totodată, motorul schimbării sociale, evoluţia lor socială reflectându-se în special în derularea activităţilor economice şi în inovaţiile tehnologice. Aspiraţiile, idealurile şi concepţiile lor cuprind şi sintetizează ideile care generează numeroase iniţiative sociale, cunoaşterea acestora permiţând evaluarea tendinţelor de dezvoltare a societăţii în care trăiesc.

Programe şi activităţi de dezvoltare a tinerilor
Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor îşi propune să desfăşoare programe şi activităţi specifice de dezvoltare a tinerilor în funcţie de nevoile acestora, implicarea în politicile locale şi naţionale în domeniul tineretului, precum şi desfăşurarea de proiecte de mobilitate internaţională pentru tineri.
Componenţa echipei de conducere a IRDT este următoarea: Robert Ciocotoiu – preşedinte, Bianca Zărnoianu – vicepreşedinte, Andreea Ciocotoiu – secretar general.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here