Război deschis Vâlceanu-Florescu pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj

575

Mai sunt doi ani până la alegerile locale din 2016, moment când gorjenii îşi vor alege noul şef al judeţului, ştiut fiind faptul că actualul preşedinte Ion Călinoiu nu va mai candida pentru un nou mandat, dar deja de acum principalii contracadidaţi îşi dispută locul care nu este încă vacant. O dovedeşte ranchiuna exprimată public de către pedelistul Dan Vâlceanu, în urmă cu câţiva ani şef al tinerilor social-democraţi şi membru al PSD Gorj, la adresa fostului coleg de partid, Ciprian Florescu, actual vicepreşedinte al PSD, pe care liderul PDL l-a vrut însă eliminat, în ultimele săptămâni, din funcţia de la cârma judeţului. Nu este însă un secret că pe Vâlceanu nu îl interesa funcţia de vicepreşedinte, ocupată de Florescu, ci dorea doar să obţină o victorie împotriva acestuia, prin eliminarea din scaun, victorie ce ar fi contat în meciul decisiv din 2016, când ambii vor candida pentru funcţia de preşedinte al acestui for.

Schimbarea majorităţăţii PSD-PNL, şedinţa extraordinară care a avut drept scop doar pătarea partidului la putere şi a lui Ciprian Florescu, condimentată cu o campanie de presă îndreptată împotriva vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, sunt loviturile pregătite de Dan Vâlceanu, avantajat peste noapte de tensiunile PSD-PNL, la adresa lui Ion Călinoiu şi a PSD. Evident că săgeţile s-au îndreptat şi spre Ciprian Florescu, văzut de pe acum drept candidat pentru preşedinţia CJ, şi contracandidat al lui Vâlceanu, care trebuia, în planul şefului PDL Gorj, îndepărtat din drepta lui Călinoiu, asta pentru a nu i se oferi social-democratului un avantaj considerabil în 2016 în cursa pentru şefia judeţului. Planul lui Vâlceanu nu a ieşit aşa cum s-a vrut până la final, dar democrat-liberalul şi-a atins însă, parţial, scopul. S-a arătat vocal în forul de conducere judeţean, a preluat funcţia de porta-voce a noii Opoziţii, asta beneficiind de liberalii slabi şi neorganizaţi, şi a declanşat un scandal “extraordinar” pentru care va mai curge cerneală şi declaraţii portocaliii în următoarele săptămâni. Astfel, Vâlceanu va mai rămâne în atenţia publică, în timp ce va menţiona de fiecare dată, că viitorul său contracandidat la şefia CJ Gorj, nu mai este vice la judeţ, urmare a şedinţei prezidate de recent detronata Mădălina Ciolocoi.

Liberalii i-au făcut jocul lui Vâlceanu
Ştiut fiind faptul că liberalii nu au un candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, lucru care demonstrează panta pe care se află organizaţia lui Dian Popescu, aceştia, voit sau nu, i-au făcut jocul lui Vâlceanu în Consiliul Judeţean. De altfel, Dian Popescu, dornic şi el să-i mai dea o lovitură PSD, după “USL Total”, a pus umărul la planul lui Vâlceanu, având triplu de câştigat din asta. O dată i-a arătat noului partener politic, PDL, că ştie să facă echipă împotriva PSD, i-a arătat pisica lui Călinoiu legat de noua majoritate şi a convins-o încă o dată pe Ciolocoi că trebuie să-i fie pe mai departe docilă, deoarece el a făcut imposibilul să o păstreze vice la Consiliul Judeţean.

INTR prefecturaFlorescu-Vâlceanu 1-0
Meciul început de Vâlceanu împotriva lui Florescu s-a finalizat vineri cu victoria celui din urmă, care a rămas pe funcţie, urmare a noii majorităţi PSD-PPDD, el fiind reconfirmat în funcţie. Pentru a nu vedea victoria lui Florescu, Vâlceanu a părăsit sala, urmat de consilierii PDL, o parte la fel de porniţi împotriva vicepreşedintelui PSD, gestul similar fiind făcut apoi şi de liberali. Evident că nu s-a motivat această variantă, vehiculată în CJ Gorj, ci aceea potrivit căreia, în extraordinară Florescu a fost schimbat din funcţie. Cu toate acestea, cu 20 de voturi, 15 de la PSD şi 5 de la PPDD, Florescu a fost reconfirmat vineri vicepreşedinte al CJ Gorj, şi în absenţa liberalilor şi a democrat-liberalilor care erau pe holul instituţiei. Cei 20 de consilieri PSD şi PPDD au votat astfel împotriva proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi care prevedea revocarea din funcţie a lui Ciprian Florescu, cu toate că reprezentanţii PNL şi PDL au solicitat retragerea respectivului proiect, considerând că acesta a fost schimbat din funcţie în şedinţa extraordinară din 13 iunie. Atunci, noua majoritate formată din PNL, PDL şi PPDD a votat revocarea din funcţie a vicepreşedintelui PSD al CJ şi înlocuirea acestuia cu Marian Pungan din partea PPDD. Ciprian Florescu a declarat că era necesară o reconfirmare a sa în funcţia de vicepreşedinte în urma proiectelor iniţiate de majoritatea formată din PNL, PDL şi PPDD şi le-a mulţumit consilierilor pentru susţinere. “E o reconfirmare necesară ca urmare a unor proiecte iniţiate de ei (consilierii PNL, PDL şi PP-DD-n.r.) într-o şedinţă în afara legii”, a declarat Florescu. “În afară de faptul că le mulţumesc din suflet colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o şi mi-o acordă în continuare, în afară de faptul că încă o dată se dovedeşte că sunt unele reacţii personale care frizează ridicolul, dar care se implică şi în viaţa politică, mă doare. Până la urmă, trăim într-o societate şi cu bune şi cu rele şi ne asumăm paşii pe care îi parcurgem în viaţa noastră sau în carieră”, a mai menţionat Ciprian Florescu, după terminarea şedinţei.

Majoritatea PSD-PPDD readuce liniştea în CJ Gorj
În ciuda replicilor acide PDL la adresa PSD şi a lui Florescu, în presa locală, în ultimele zile, nu numai Dan Vâlceanu, ci şi Puiu Diaconescu, fost pesedist, atacându-l public pe vicepreşedintele CJ Gorj, lucrurile în CJ Gorj s-au liniştit o dată cu stabilirea noii majorităţi PSD-PPDD. În cadrul şedinţei de vineri, consilierii judeţeni ai PPDD au renunţat astfel la alianţa cu PDL şi PNL şi s-au alăturat celor de la PSD, votând împreună cu aceştia schimbarea liberalei Mădălina Ciolocoi din funcţia de vicepreşedinte al CJ Gorj, şi proiectele iniţiate de Ion Călinoiu.
În ceea ce priveşte conflictul deschis între cei doi tineri politicieni, în aceste zile gorjenii au asistat doar la începutul unei bătălii a cărei miză este preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. In 2008, cand tatal lui Valceanu candida la postul de deputat in zona Motru, o jurnalista cu cap descria intr-un cotidian local cum patronul Valceanu incerca sa induca in eroare alegatorii cum ca ar fi unul dintre ei, unul ca ei. Vorbele candidatului Valceanu erau cu totul altele decat vorbele patronului Valceanu. In urma articolului, tatal actualului viitor candidat la sefia CJ Gj a pierdut fara tagada in fata unui inginer miner din Motru. Ganditi-va la asta! Tot un patron e si Dan Valceanu, tot la fel isi trateaza angajatii, tot la fel gandeste: pentru el, nu pentru oameni. In plus, spre deosebire de taca-sau, el e un traseist politic, ghiciti pentru ce? Pentru aceleasi scopuri pe care le are si patronul: pozitia, puterea, banii… In fata lui C. Florescu, copilul fara parinti, ajuns acolo unde e prin fortele proprii si, mai ales, prin fidelitatea la adresa principiilor sale…. e greu de invins de unul care traieste costisitor de pe urma angajatilor sai… platiti cu te miri ce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.