CONFRUNTĂRI în Ucraina: Morţi şi răniţi în violenţele din Odesa şi Slaviansk. Moscova: Ţara se îndreaptă spre CATASTROFĂ

364

Armata ucraineană a lansat vineri o vastă operaţiune militară împotriva oraşului separatist prorus Slaviansk, au declarat rebelii. Doi militari ucraineni au fost ucişi, în timp ce două elicoptere MI-24 au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile în apropiere de Slaviansk, bastionul insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării. Cel puţin 31 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit după confruntările din oraşul Odesa între grupuri proruse şi proeuropene, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Cel puţin 31 de persoane au murit vineri într-un incendiu izbucnit după confruntările din oraşul Odesa între grupuri proruse şi proeuropene, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP.

Ministerul a revizuit în scădere bilanţul precedent de 38 de morţi. Victimele au murit în urma intoxicării sau după ce au sărit pe fereastă.
„Aproximativ 50 de persoane, între care zece poliţişti, necesită îngrijiri medicale”, potrivit Ministerului ucrainean de Interne.

Ministerul nu a oferit niciun detaliu legat de cauzele izbucnirii incendiului la Casa Sindicatelor din Odesa.
Violenţe au izbucnit vineri, în oraşul ucrainean Odesa, între militanţi proruşi şi grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev. Sute de militanţi proruşi purtând căşti de protecţie şi având bâte au atacat un grup de aproximativ 1.500 de manifestanţi proeuropeni, în centrul oraşului Odesa.

Forţele de ordine au încercat fără rezultat să ţină la distanţă cele două grupuri.

Doi militari ucraineni au fost ucişi în lupte cu rebeli din Slaviansk, anunţă Ministerul Apărării

Doi militari ucraineni au fost ucişi, vineri, în cursul unor „lupte intense” cu rebeli proruşi în apropiere de Slaviansk, un bastion al insurgenţilor din estul Ucrainei, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP.

„Un grup de extremişti înarmaţi i-a atacat pe militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 95 aeropurtate (…). Lupte intense au avut loc. Doi militari ucraineni au murit”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în confruntările izbucnite în oraşul ucrainean Odesa între grupuri proruse şi proeuropene, anunţă poliţia locală, citată de AFP.

„Trei persoane au murit, iar 15 au fost rănite”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei. Bilanţul precedent era de un mort şi nouă răniţi.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a cerut Rusiei să înceteze „isteria şi ameninţările”, precizând că operaţiunea de la Slaviansk s-a soldat cu doi morţi de partea serviciilor de securitate şi mai mulţi de partea insurgenţilor proruşi.

Rusia a solicitat, vineri, convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, denunţând „escaladarea gravă” a situaţiei în estul Ucrainei. Reuniunea va avea loc vineri şi va fi publică.
UP-DATE: Mediafax / Foto: @euromaidan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here