Trei incendii într-o singură zi

529

Nu mai puţin de trei incendii au fost înregistrate în cursul zilei de marţi pe raza judeţului Gorj. Un depozit de furaje, un autoturism şi o garsonieră au fost cuprinse de flăcări din diferite motive însă pompierii au intervenit la timp şi au reuşit să lichideze incendiile. Din fericire, s-au înregistrat doar pagube materiale.

Primul incident a fost semnalat în jurul orelor 09:00, când Detaşamentul de Pompieri Motru a fost solicitat să intervină în satul Broşteni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Un echipaj de pompieri s-a deplasat la faţa locului şi a reuşit să stingă incendiul în aproximativ 15 minute. În urma incendiului, izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, au ars instalaţia electrică, acumulatorul, farurile şi bara de protecţie faţă a autoturismului.

Depozit de furaje, incendiat la Samarineşti
În seara aceleeşi zile, pompierii din Motru au fost solicitaţi să intervină şi în satul Samarineşti, unde un depozit de furaje a fost incendiat. „Cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru au intervenit în seara zilei de 12 noiembrie 2013, la ora 19:36, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje, proprietatea Ioneliei G, în comuna Samarineşti, satul Samarineşti. Cauza probabilă a incendiului este: „Flacăra – acţiune intenţionată”. Intervenţia a durat aproximativ 120 de minute”, a precizat Cătălin Bejancu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. În urma incendiului au ars acoperişul depozitului pe o suprafaţă de 25 mp şi aproximativ 200 de kilograme de plante furajere.

Garsonieră în flăcări în Târgu-Jiu
Tot marţi seara, în jurul orelor 20:55, pompierii militari au fost chemaţi să stingă incendiul izbucnit la o garsonieră din municipiul Târgu-Jiu. „Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit în data de 12 noiembrie 2013, ora 20:55, în municipiul Târgu-Jiu, Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă socială (garsonieră), proprietatea primăriei Târgu-Jiu, locatară Mariana P. Cauza probabilă a incendiului este „Efectul termic al curentului electric-priză suprasolicitată”. Intervenţia a durat aproximativ 30 de minute” a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Şi de această dată, incendiul s-a soldat cu pagube materiale, arzând obiecte de îmbrăcăminte, un televizor color, un D.V.D., un decodor şi un fotoliu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here