Angajaţi ai falimentarei Olservmin vor continuitate în muncă, pentru a lua şomaj

269

Aproape 30 de persoane de la Olsevmin Motru, unitate care pe raza de acţiune a Diviziei Miniere avea 800 de salariaţi, au cerut ieri explicaţii conducerii acesteia, aflate în subordinea CEO. Foştii salariaţi au încercat astfel să găsească înţelegere la şefii Diviziei Miniere, asta pentru că au rămas fără loc de muncă şi nu pot încasa nici măcar ajutor de şomaj. Femeile prezente ieri la sediul Diviziei Miniere au spus ziariştilor că vor măcar continuitate în muncă, două-trei luni, pentru a beneficia de ajutorul de şomaj menit să le asigure un venit pentru următoarea perioadă.

Având tabele semnate de salariaţii fostei societăţi, angajatele s-au supărat foarte tare când au văzut că nu găsesc înţelegere, iniţial, la Divizia Minieră, nefiind primite la discuţii. Asta mai ales că au dat pământ pentru exploatare la fostul SNLO, motiv pentru care au primit un loc temporar de muncă. În cele din urmă, s-au deschis uşile Diviziei Miniere pentru o scurtă discuţie cu nemulţumiţii de la Olservmin, mai ales că unii au ameninţat chiar că îşi dau foc. “Suntem pe drumuri, nu avem bani. Am trăit cu un salariu de mizerie de nici două milioane de lei vechi. Nu am avut nici măcar salariu minim pe economie. Suntem disperaţi, nu avem bani de facturi şi trăim împrumutând bani în stânga şi în dreapta. Vrem măcar continuitate în muncă”, a declarat una dintre angajatele în cauză.
În final însă, rezultatul discuţiei nu a fost cel aşteptat de către reprezentanţii fostului Olservmin, societate aflată în insolvenţă. De altfel, nici măcar directorul acesteia, Constantin Moşilă, nu vede soluţii pentru reabilitarea societăţii, mai ales că contractul cu CEO s-a finalizat.
Nemulţumiţii au căutat înţelegere şi la prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here