Verificări la angajatorii din domeniul construcţiilor

268

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat două sancţiuni contravenţionale în perioada 1- 5 iulie, în domeniul relaţiilor de muncă şi al sănătăţii în muncă. Pentru nerespectarea timpului legal de muncă al angajatului şi pentru încălcarea prevederilor specifice din legislaţia Revisal inspectorii au dat amenzi în valoare de 6.500 lei.

În urma controalelor efectuate de către ITM Gorj nu au fost depistate persoane fără forme legale de angajare însă au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale: una pentru nerespectarea timpului legal de muncă şi alta pentru încălcarea prevederilor specifice din legislaţia Revisal la 2 angajatori în valoare de 6.500 lei. De asemenea în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost depistate 30 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei. “Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

7.000 lei amendă pentru neconformităţi
În cadrul Campaniei naţionale privind verificarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii, au fost controlate două unităţi cu un număr de 39 lucrători. S-a constatat patru neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here