Rapoarte de pedepsire pentru o foarfecă şi un perforator! – Mischie, umilit la Penitenciarul Târgu-Jiu

263

Nicolae Mischie, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu din luna martie, a ajuns să fie considerat un deţinut periculos pentru că în camera sa de detenţie a fost descoperită, recent, o foarfecă şi un perforator, ambele utilizate de către acesta în procesul de redactare a cărţii pe care a început să o scrie după gratii. La fapta “gravă” s-a mai adăugat şi incidentul cu cireşele care i-au fost trimise în detenţie de către soţia sa, fără ştirea acestuia, motiv pentru care Mischie s-a ales cu două rapoarte de pedepsire. Deja a fost oprit să mai activeze la clubul penitenciarului, nu mai are voie să lucreze la carte, iar urmările incidentelor nu se opresc aici, ele fiind mult mai grave pentru acesta, putând duce până şi la amânarea sa la comisia de recompense chiar şi pentru o jumătate de an.

În condiţiile în care, periodic, la numeroşi deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu se găsesc telefoane mobile sau arme artizanale, supraveghetorii acestora scăpând nepedepsiţi, o forfecă şi un perforator depistate în spaţiul de detenţie a lui Nicolae Mischie l-au transformat pe acesta într-un element periculos, care va fi aspru tras la răspundere pentru cele întâmplate. S-a întâmplat recent, susţin surse din închisoare, şocate că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, în vârstă de 68 de ani şi cu o sănătate şubredă, a ajuns să fie astfel umilit după gratii, totul pentru nişte obiecte despre care el nu ştia că sunt interzise în închisoare. Mai mult, obiectele în cauză nu au fost reperate până acum de supraveghetori ori de cei care controlează ca astfel de obiecte interzise să nu pătrundă după gratii, dar cu toate acestea cel care trage ponoasele este doar Mischie.

Excesiv de atenţi cu unii
Probabil cei din conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu s-au gândit că, dacă Mishie s-ar fi enervat, ar fi putut sări cu perforatorul pe vreun angajat al închisorii. Putea ajunge chiar la moarte de om.. motiv pentru care s-a intervenit în forţă cu măsuri împotriva potenţialului agresor. Ori aceiaşi şefi s-au gândit că Mischie ar fi un bun exemplu de dat pentru cei care sunt găsiţi permanent cu obiecte interzise în celulă şi repetă obsesiv faptele. Cine ştie..
Cert este doar că Mischie este la un pas să răspundă cu limitarea unor drepturi pentru găsirea obiectelor periculoase cum trebuie să răspundă şi pentru că, în urmă cu o lună, soţia s-a gândit să-i trimită câteva kilograme de cireşe după gratii, fără să i le mai aducă la vizită, şi asta printr-un intermediar a cărui soţie îi era pacientă. Greşeala în cauză, deşi la Mischie au ajuns doar câteva cireşe şi acelea stricate, va fi trecută şi ea în raport, iar tras la răspundere va fi acelaşi Mischie.

Consecinţe drastice
Mischie a ajuns astfel să aibă două rapoarte de pedepsire care l-au privat deja de unele drepturi şi libertăţi avute după gratii. Primul este că nu mai are voie să redacteze cartea şi nu mai are acces la clubul penitenciarului, loc în care el îşi petrecea o mare parte din timp. De asemenea, Mischie este la un pas de a nu-şi mai putea vedea familia la vizite decât printr-un geam, iar la comisia de recompense poate ajunge chiar să fie amânat o jumătate de an. Totul se va decide însă în comisia penitenciarului care va fi întrunită marţi, membrii acesteia urmând să decidă dacă Mischie a fost sau nu “băiat rău” după gratii, dar şi pedepsele care i se aplică, dacă concluziile vor fi afirmative.
Nicolae Mischie este încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu unde ar trebui să-şi ispăşească o pedeapsă privativă de libertate pe parcursul a 4 ani de zile. Urmare a vârstei înaintate şi a stării sale de sănătate, este posibil să facă doar un an şi patru luni închisoare, asta evident, dacă va avea un comportament exemplar după gratii. Interesant este că Mischie este “ajutat” să nu îndeplinească acest ultim criteriu..
Reamintim că la momentul în care Mischie a intrat pe porţile închisorii din Târgu-Jiu, asta în urmă cu nici patru luni, pentru a-şi ispăşi pedeapsa, acesta a fost primit cu aplauze de către deţinuţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here