Poliţiştii din Scoarţa au Logan nou

530

Poliţiştii din provincie au primit, la finalul săptămânii trecute, 58 de maşini Dacia Logan, noi, pentru patrulare şi câteva autovehicule de teren care au fost distribuite în diferite judeţe ale ţării, în cadrul unui proiect desfăşurat de Direcţia Ordine Publică, în parteneriat cu o Universitate din Geneva şi Academia de Poliţie din Savatan.

Un astfel de autoturism a ajuns şi în Gorj şi pe baza unei analize prealabile s-a repartizat poliţiştilor din Scoarţa. Aceştia aveau o maşină mai veche care va fi distribuită unui alt post de poliţie din judeţ. Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, susţine că maşina primită de poliţiştii din Scoarţa va fi folosită în activitatea zilnică de patrulare. Scoarţa a fost aleasă, în acest proiect, şi pentru că pe raza comunei există o comunitate extinsă de rromi.
Pe parcursul a doi ani, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică, în parteneriat cu Universitatea din Geneva – Institutul Postuniversitar de Relaţii Internaţionale şi Studii pentru Dezvoltare şi Academia de Poliţie din Savatan implementează proiectul ,,Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.
Proiectul are ca obiective prevenirea infracţionalităţii şi victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here