Ca la noi, la nimeni – La situații extreme, măsuri de urgență extreme!

71
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Va trebui să regândim întreg modul în care ne pregătim pentru astfel de dezastre.”
Mircea Fechet, ministrul Mediului

Abia după ce prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a descins în locurile inundate și calamitate din județul Galați, a început pelerinajul politicienilor în zonele inundate. Cap de listă, pretinsul politician liberal Nicolae Ciucă, ajuns acolo să se fotografieze și să urce în elicopterul cu care se deplasa premierul Marcel Ciolacu, spre a vedea și constata de la înălțime amploarea dezastrului produs de ploile abundente și de viiturile din județul Galați. Mă rog, Nicolae Ciucă n-a făcut purici prin județul Galați, întrucât duminică trebuia să participe la Consiliul Național al pretinsului și noului PNL, unde urma să fie vottat în unanimitate drept candidat la alegerile prezidențiale.
DISPENSĂ PENTRU „LIBERALUL” NICOLAE CIUCĂ! A avut nevoie de o dispensă de vechime, altfel nu putea fi desemnat candidat la alegerile prezidențiale. Ca să dea bine în fața celor care l-au votat, generalul în rezervă Nicolae Ciucă s-a apucat să-i facă în fel și chip pe social-democrați, făcându-i urmașii comuniștilor. Luni seară, la o emisiune a unui post de televiziune, un alt general în rezervă l-a avertizat pe colțosul Adrian și mai nu știu cum, șeful filialei PNL Satu Mare, lăudătorul din oficiu al lui Nicolae Ciucă, dacă nu și-a pus cumva întrebarea retorică, aș zice, dacă nu cumva și generalul Nicolae Ciucă o fi fost și el membru al PCR, din moment ce pretinde că a fost șef de promoție al Academiei Militare. Știți care, desigur, aceea dinainte de 1989!
URGENȚELE GUVERNULUI CIOLACU. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre calamitățile din județele Galați și Vaslui la începutul ședinței de Guvern de luni, 16 septembrie 2024.
„Sunt în curs de pregătire procedurile obligatorii ca Ministerul Administrației și Internelor să declare starea de alertă în județele Galați și Vaslui, grav afectate de ploile torențiale”, declara, luni, premierul Marcel Ciolacu.
Și tot domnia sa anunța că: „Familiile care și-au pierdut pe cineva drag vor primi, pe lângă cei 10.000 de lei pe care-i vor primi toți cei afectați de inundații, încă 10.000 ca ajutor suplimentar. Este un gest obligatoriu de solidaritate față de românii încercați greu de soartă. Prin acest cadru legislativ aprobat să putem interveni cu ajutoare de urgență în orice altă zonă, dacă va mai fi nevoie. Sperăm să nu mai fie cazul și să depășim fără probleme majore acest episod de vreme severă. Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. De aceeea, la propunerea prefecților de Galați și Vaslui sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel, autoritățile locale se pot mișca mai rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt”, declara luni Ciolacu.
ION PREDOȘANU

P.S. Apele Române se spală pe mâini de inundațiile catastrofale din Galați, deși tragedia provocată de inundații putea fi evitată! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here